Balears Vadevi
El ‘Tast amb les Dones del Celler’, a la nova seu de Licors Moyà

Un any més Licors Moyà ha organitzat el Tast de Dones al Celler, que arribava a la seva novena edició. En aquesta ocasió, la celebració ha coincidit amb la inauguració de la nova seu de logística de l’empresa artanenca, un nou espai modernitzat, amb les darreres tecnologies per facilitar la feina dels treballadors, com la reducció i l’eficiència energètica. Aquestes instal·lacions, diuen des de l’empresa, s’ha fet seguint la filosofia de la sisena generació al capdavant del negoci familiar i el seu compromís amb el medi ambient, així com amb les arrels amb el municipi on va néixer l’empresa ja fa més de 135 anys.

Moment de la inauguració de les noves instal·lacions de la família Moyà a la qual assistí el conseller Joan Simonet/Cedida

Un tast per brindar i celebrar

El Tast de Dones al Celler, és una visió del món del vi a Mallorca de la mà de les més influents en aquest àmbit, totes elles dones d’èxit i emprenedores en els seus diferents àmbits. En aquesta edició han participat Pilar Oliver, propietària i enòloga del celler Miquel Oliver, Bàrbara Mesquida propietària i enòloga del celler Mesquida Mora, Mireia Oliver, directora comercial del celler Can Majora, Montse Mascaró, directora tècnica d’Antonio Mascaro, enòloga, enginyera agrònoma, Mar Dopazo, directora comercial nacional del Grupo Terras Gauda i Bel Moyà, directora de fàbrica de Licors Moyà.

En la seva intervenció, Moyà va recordar com va néixer i com ha crescut aquesta iniciativa, ara fa nou anys, quan només cinc cellers i 20 persones hi prengueren part a les antigues instal·lacions enmig del poble. Després es va referir a “la capacitat del cervell de les dones de combinar distintes tasques alhora, de coordinar una agenda que ocupa jornades de fins a 15 hores quan s’han d’encabir els compromisos laborals i els familiars”.

Per part de les cellereres mallorquines destacam la intervenció de Mireia Oliver que es va emmarcar sota el lema “Qualitat o res!”i que va presentar el vi Capgiró amb una tapa de pa mallorquí amb Sal de Flor de Sal des Trenc amb olives negres i oli d’Aubocassa. Deia Mireia: “Cada any al tast de vi de les dones presento un vi de varietat autòctona, perquè crec que és important donar valor a les nostres varietats i a la tasca que feim de la recuperació. Feina que des de can Majoral feim juntament amb altres cellers des de fa anys i que el principi no vam tenir molt de suport. Ara la gent coneix més les varietats autòctones i és ben vera que hi ha un corrent de consumidors que vol varietats autòctones, però ens ha costat anys de lluita, tant per fer entendre als consumidors que els negres són de capa baixa, que en molts casos són vins fins, graduació baixa i que no permeten molt de temps en bota, etc; com amb l’Administració que ara ha fet una aposta clara per a la recuperació, però encara queda molt de camí tant amb la recuperació com amb la introducció de les varietats a les diferents DOs i IGPs. I això em fa pensar una mica amb la feina moltes vegades que hem de fer les dones, que hem d’explicar el que feim, que hem de demostrar com som i el que podem fer, i que crec que ja BASTA!. Tothom és com és i les varietats són com són, disfrutem de cada una i basta de comparació, que estic cansada d’haver de demostrar o contar el que faig perquè simplement som dona o si una varietat autòctona és vàlida per fer vi o no i l’analitzam i comparam constantment”.

Bàrbara Mesquida, que va servir una copa de Trispol,  un vi de callet, syrah i cabernet de les vinyes més velles del celler per defensar la singularitat de cada una de les cellereres presents, totes elles companyes de professió, per desmuntar el prejudici que les dones “són maquiavèl·liques” i va remarcar el tret que fa d’elles persones especials.

Finalment, i tancant el tast, Pilar Oliver va aprofitar el vi que presentava, Alegria, un vi “divertit, afruitat i que recorda una llepolia” per defensar la necessitat de gaudir del plaer en el nostre dia a dia. Per això, amb música i una copa de vi a la mà, va fer una convidada al ball per posar el punt final.

Gin Baleàric, tot un emblema de les Balears

Dia de novetats que serví, també, per fer la presentació de la nova ginebra d’aquesta empresa de destil·lats: Gin Baleàric N5 és la nova incorporació de fàbrica, un gin destil·lat amb un toc molt mariner, elaborada amb alambí tradicional de coure i com a ingredient, aroma i sabor predominant destaca, el ginebró, “com creim que ha de ser a una ginebra i com creim que ha de ser si neix d’una empresa defensora del producte tradicional. Però a part, ginebres, n’hi ha moltes, per tant, per sortir al mercat amb un gin,  ha de tenir qualque cosa que el faci diferent, en el nostre cas, li afegim un destil·lat de fonoll marí que li aporta una mica de salinitat” va dir Bel Moyà,.

El disseny del far creat per la dissenyadora Sonia Santandreu, és una imatge formada per parts de distints fars emblemàtics de les Illes Balears: la cúpula del Far d’Eivissa, la torre de Cabrera, primer replà del de la Mola de Formentera, el segon replà del de Cavalleria de Menorca i el terra correspon al cap de Formentor. D’aquí el seu nom, N5, perquè les cinc illes hi són representades. La botella és 100% reciclada, provinent de recollida de vidre de contenidor i el tap és el més sostenible que ara mateix hi ha al mercat.

Més notícies
Cinc vinateres i cinc referències dels vins elaborats als seus cellers, protagonistes del Tast de Dones de Licors Moyà/Cedida
VIII Tast de Dones Licors Moyà, una cita consolidada
Dues-centes persones tastaren els vins de cinc cellers amb dones al capdavant
Les dones del vi, un any més a Licors Moyà: Verónica García, Pilar Oliver, Bel Moyà, Isabel Alabern i Xisca Armero/Cedida
El VII tast de dones del celler a Licors Moyà registra un ple absolut
L'amfitriona Bel Moyà aprofità per presentar el nou vermut blanc Rumbo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa