Balears Vadevi
Taula parada al restaurant ‘Giromatto’

És ben sabut que la cuina italiana és una de les cuines que està triomfant en el món. No hi ha racó on no hi hagi qualque restaurant. Possiblement com la xinesa. Però amb una diferència important, mentre que la xinesa és exportada pels ciutadans d’aquell país, la italiana, és imitada per molta gent que no coneix de prop la cuina original. Així que milers de pizzeries s’estenen per tot el món sense tenir cap garantia que s’assemblin a les originals. Una cuina intel·ligent com la italiana que es basa en no massa ingredients permet aquestes imitacions moltes vegades ben poc reeixides.

Per això és molt d’agrair entaular-se al restaurant Giromatto en ple barri de Santa Catalina, a Palma. Es tracta d’una cuina preparada i servida per italians que l’han referida a la seva regió d’origen: Roma, una cuina apresa a casa, de la qual extreuen meravellosos plats. El nom del restaurant ve del nom dels seus responsables: Giulia, Rodrigo, Matteo i Toju. El restaurant du poc més d’un any obert, però els propietaris tenen una llarga experiència. Durant tretze anys han tengut un establiment, el Gioviale, obert a Formentera. D’allà el bot a Mallorca que no s’acaba en el Giromatto, sinó que ben prop d’aquest n’obrin un de nou: Rigiro, dedicat bàsicament a l’elaboració de pinses, similars a les pizzes, però de forma i pasta diferent.

En el cor de Santa Catalina, al carrer de Sant Magí, un trosset de Roma/Taula Parada

Immersió a la cuina romana

És interessant observar la carta del restaurant perquè ens permet fer-nos una idea del que és la cuina romana. La carta no és molt llarga, però l’oferta està molt ben seleccionada i destaca, especialment, la qualitat dels productes que ofereixen: formatges i carns amb denominació d’origen. Ja ens aniria bé tenir la mateixa sensibilitat cap a les marques de qualitat mallorquines. Les pastes són elaborades en el mateix restaurant. Les verdures són fresques i de temporada. Destaca la qualitat de les tomàtigues i, de manera molt especial, les flors de carxofa, fetes a la planxa amb menta i oli verge i que són la carta de presentació de la cuina romana. Si es vol calibrar la qualitat d’aquest restaurant recomanam que es tastin els spaghetti carbonara perquè és un dels plats més imitats de la cuina italiana. Els preparen segons la recepta original, sense nata, tan habitual als plats d’imitació. Es fan amb formatges: parmesano i peccorino, ou, pebre bo i a destacar la carn salada que l’acompanya: guanciale, extreta de la part del coll del porc, res a veure amb les carns salades habituals. L’altre plat que convé tastar són els rigatoni amb salsa amatriciana, feta amb guanciale, tomàtiga i ceba. Entre els plats de carn destaca el saltimbocca a la romana, la porcheta a l’Ariccia, localitat pròxima a Roma i, també la cotoletta milanesa, l’únic plat no romà i que està inclosa perquè la mare de Giulia és d’origen milanès. De les postres destaca el tiramisú.

Hi trobam una selecció de vins italians però cap de mallorquí/Taula Parada

La carta de vins no és molt extensa, però es basa en vins italians dels que s’ofereix una panoràmica de diferents regions. De nord a sud. Llàstima que no hi hagi cap vi mallorquí, hi ha blancs bastant similars als pinot grigio italians.
Cal destacar, finalment, l’amabilitat de totes les persones que treballen en el restaurant.

Ambient familiar, dinàmic i simpàtic completat per la cusseta Griccia que amb certa displicència circula entre les taules.

Els plats de pasta són un dels trets diferencials de la cuina del Giromatto/Taula Parada

Nom de restaurant: Giromatto

  • Responsables: Giulia, Rodrigo, Matteo i Toju
  • Ubicació: Sant Matgí, 84. 07013 Palma
  • Reserves: (+34) 871 533 615. Convé reservar.
  • Xarxes socials: https://giromatto.es/, @giromattorestaurante
  • Menú: Cuina italiana especialitzada en la regió de Roma.
  • Horari: Obert cada dia de 13:00 h a 22:00 h.
  • Especial: Spaguetti carbonara, rigatoni amatriciana, flors de carxofa, cotoletta alla milanese,
  • saltimbocca allà romana.
  • Bodega: Bona selecció de vins italians.
El Tiramissu no pot faltar/Taula Parada

Totes les masses de les pizzes són preparades en el restaurant, no usen productes congelats industrials.

Taula parada és Climent Picornell, Arànzazu Miró, Jaume Sureda, Conxa Rosillo, Antoni Bennàssar, Joan Company i Pere Estelrich.

Més notícies
El restaurant compte amb una cuina a la vista on s'elaboren els plats/Taula Parada
Taula Parada al restaurant Cafè Esment d’Inca
L'establiment mostra un estricte compromís amb els productes de qualitat i proximitat i elabora tots els seus plats amb productes de temporada
Restaurant Kirin de Palma | Foto: Taula Parada
Taula parada a les cuines xineses
Seiem al Restaurant Kirin de Palma acompanyats de l'experta Maria Antonia Company per gaudir del producte tradicional i aprendre de l'extensa cultura d'aquest país
Un restaurant amb interior i pati molt agradable, a Felanitx/cedida
Taula parada al Xino-Xano de Felanitx
El restaurant serveix cuina casolana, honesta, feta amb productes de qualitat i a un preu molt adequat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa