Balears Vadevi
Toni Salas: “El ‘Raïm Wine Fest’ serà un gran esdeveniment”

Ha començat el compte enrere: dissabte tendrà lloc l’estrena del Raïm Wine Festival que promou l‘IGP Vi de la Terra Mallorca. Vuit cellers d’aquesta marca de qualitat s’hi han apuntat i oferiran els seus vins als que vulguin acostar-se a Costitx, primer parada del RWF d’aquesta tardor.

A Costitx es viuen amb expectació els dies previs, veient com es van fent els preparatius. Serà una gran oportunitat per tastar els vins i escoltar bona música gràcies a una iniciativa que representa un repte organitzatiu per l’Ajuntament costitxer, que espera que aquest sigui un esdeveniment multitudinari i una bona ocasió per fer poble.

La presidenta del Consell Regulador de Vi de la Terra Mallorca, Madalena Mesquida, ha supervisat aquests dies passat, personalment, l’organització i ha tancat amb el batle els darrers detalls. El batle Toni Salas es mostra convençut que serà tot un èxit i que altres pobles seguiran el camí que ells han iniciat per fer del Raïm Wine Fest, un festival itinerant que recorri Mallorca promocionant els cellers de Vi de la Terra Mallorca.

El poble viu amb espectació els preparatius/Cedida

Com va néixer la idea de fer un esdeveniment d’aquestes característiques,  centrat en el vi, a Costitx?

Durant la pandèmia vàrem fer tasts de vins de diferents cellers, com accions de suport a la pagesia de Mallorca, amb molt bona resposta per part dels costitxers i costitxeres. Quan Vi de la Terra Mallorca es va posar en contacte amb mi per sumar-nos al Raïm Wine Fest, no ho vaig pensar ni un minut: serà un gran esdeveniment!

El seu poble, petit però molt actiu, ja té una experiència molt valuosa en l’organització d’esdeveniments populars com la Fira de ses Flors, única a Mallorca. Qué cercau amb això del Raïm Wine Fest?

Que els costitxers i visitants ho passin bé, descobreixin aquest gran actiu que és el vi de Mallorca i puguin degustar el producte dels que, si encara no ho eren, seran els seus cellers preferits a partir d’ara.

Aquesta iniciativa té vocació itinerant. Sou el president de la FELIB, pensau que altres municipis miraran a Costitx per interessar-se per aquest festival? 

Sense cap dubte ni un! Primer, per la qualitat del Vi de la Terra Mallorca, i també pel compromís que adquirírem els Ajuntaments amb el Consell de Mallorca, en el Protocol de Reactiva Mallorca, de fer costat i promoció dels productes agroalimentaris mallorquins i de les Illes, del producte KM0.

Com estau preparant el dia D, l’u d’octubre, des de l’Ajuntament?

Amb molta diligència per part de l’equip de Govern i dels nostres treballadors per a què la gent tengui bon accés, bon aparcament, banys, música…, i oferir una bona imatge del nostre poble.

Trobada del batle i la presidenta de Vi de la Terra Mallorca que repassaren els detalls de l’organització/cedida

Els veïns de Costitx s’implicaran en la festa? Com estan visquent aquests dies previs, hi ha expectació? 

Amb molta il·lusió, després de dos anys de pandèmia la gent té ganes de sortir, de tastar bon vi, de compartir-ho amb amics, etc. Sabem que han convidat amics i parents a què vénguin i comparteixen la informació a xarxes perquè tot plegat sigui un èxit. I si qualcú ens llegeix i tenia dubtes, que no ho pensi, dia 1 d’octubre està convidat a la Raïm Wine Fest a Costitx!

El batle de Costitx, Toni Salas, i la presidenta de Vi de la Terra Mallorca, Magdalena Mesquida/Cedida
Més notícies
Imatge del vídeo promocional del Raïm Wine Fest que comença a Costitx l'u d'octubre/Cedida

El ‘Raïm Wine Fest’ fa les primeres passes a Costitx l’u d’octubre

El festival de música i vi que organitza l'IGP Vi de la Terra Mallorca serà itinerant per altres pobles de la Part Forana de l'illa
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa