Balears Vadevi
Tornen els tasts per coneixer els vins del Pla i Llevant i Binissalem

Acabada la verema es reprenen les activitats entorn el vi. La DO Pla i Llevant i la DO Binissalem han activat el seu calendari amb la convocatòria de tasts.

En el cas del Pla i Llevant dos plantejaments distints: un per a principiants, gent que vol acostar-se al vi i fer-ne les primeres passes per gaudir-lo amb els coneixements bàsics. I un altre per aquells que ja volen fer una passa més volen ampliar l’horitzó i mirar més enllà. Per això, el primer que trobam a l’agenda és el tast que dirigirà l’enòloga Cristina Madrid, del celler Es Fangar de Felanitx. Es diu Inici al tast de vi i respondrà a preguntes com què és el vi, quin tipus de vi hi ha, la seva composició, la verema i l’elaboració, fermentació, criança i la relació entre el vi i la salut. Serà els dies 17 i 18 a l’IES Felanitx. Cristina Madrid explica que es tracta de “convidar a totes aquelles persones coneixedores o no del sector, interessades i curioses per aprendre sobre un producte que està amb nosaltres en el dia a dia. Serà un curs d’iniciació on abordarem temes que van des de què és, la seva elaboració i fins a aprendre a tastar una gran varietat de vins, blancs, rosats i negres de la DO Pla i Llevant”.

I per els que ja han assolit el nivell bàsic arriba una proposta de nivell superior: Tast de vins internacionals els dies 24 i 25 d’octubre a La Misericòrdia de Palma, a càrrec del sommelier Gaby Lucas, millor sommelier d’Espanya i Balears. “Al curs tastarem vins de Mallorca fets amb varietats internacionals i vins fets amb les mateixes varietats a França. Varietats com cabernet, merlot, sirà, chardonnay i pinot noir seràn les protagonistes d’aquest tast”, explica el sommelier. “El faré el més senzill possible”, diu Lucas.

“Serà un tast directa de vins monovarietals d’unes varietats que es planten a França i a Mallorca, explicarem la zona, cóm es pot comportar el raïm amb distintes temperatures i amb distints cicles de maduració i que el public tasti i vegis les diferències”, afegeix Lucas. “Cercaré vins els més semblants possible però que seran lògicament diferents per que el clima i el terroir les fa diferents, les varietats”, conclou.

Pere Calafat de Jaume de Puntiró ha estrenat la temporada l’Urban Hostel/DO Binissalem

La DO Binissalem torna a l’Urban Hostel

La DO Binissalem reprèn els tastos a l’Urban Hostel de Palma en el marc del cicle “Som d’aquí, divendres de vins”. L’èxit de les sessions de tast de vins realitzades al 2020 i 2021, ha fet possible continuar amb el projecte al 2022, en aquesta tercera edició.

Així, entre els mesos d’octubre i desembre s’han programat un total de un total de 6 sessions en les quals hi participaran 5 cellers dels 12 que conformen la Denominació d’Origen Binissalem: Celler Jaume de Puntiró, Vins Nadal, Bodegas José L. Ferrer, Celler Sebastià Pastor i Vinya Taujana.

Seran sessions formatives-informatives, amb tast de vins elaborats per cellers de la DO Binissalem, gratuïtes i obertes al públic amb inscripció prèvia. Urban Hostel Palma és un alberg juvenil de referència a Palma, amb sensibilitat pel producte local, amb un projecte educatiu que pretén posar en valor el producte agroalimentari de Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa