Balears Vadevi
‘Tramuntana Viva’ s’apunta a l’enoturisme

Amb el paisatge de les marjades com a protagonistes, Tramuntana Viva Mallorca ha posat en marxa una experiència enoturística i cultural. La cooperativa d’explotació comunitària de la terra, situada en el municipi de Banyalbufar, en plena Serra de Tramuntana amplia i enriqueix així l’oferta de turisme actiu de la zona.

L’experiència comença amb una passejada pel poble, el seu patrimoni i els llocs que tenen relació amb el vi malvasia. Aquesta varietat de raïm, autòctona del municipi, pràcticament es va perdre durant més de cent anys a causa de la fil·loxera. Gràcies a l’esforç dels pagesos de la zona, va ser recuperada recentment i Tramuntana Viva l’explota de manera comercial a les característiques marjades de Banyalbufar.

Durant l’experiència es poden recórrer les vinyes per a recordar com treballaven els pagesos en ple segle XIX, abans de la desaparició a causa de la malaltia.

La passaejada conclou amb un tast de malvasia/I.V

El president de la cooperativa Tramuntana Viva, Jaume Albertí, juntament amb la periodista especialitzada en comunicació agroalimentària, Irene Viseras, són les persones que han dissenyat aquesta experiència tan nova. “Oferim aquestes experiències d’una forma exclusiva, pensada per a residents i visitants que tinguin ganes de conèixer què hi ha darrere d’aquest paisatge. Acceptem reserves amb un mínim de 48 hores d’antelació. El nostre objectiu és oferir al client una vivència especial en una de les poques vinyes a Mallorca que se situen mirant la mar”, explica el president Albertí.

Viseres afegeix que “volem mostrar la feina i la cura que hi ha darrere de cada botella de vi Tímbola. A més, com a colofó a l’experiència, oferim l’oportunitat de beure una copa de vi malvasia en profunda connexió amb el seu origen, la seva arrel i el seu paisatge únic”.

Tímbola 100% malvasia de Banyalbufar/I.V

Tímbola, símbol de la recuperació de la varietat

Aquesta campanya Tramuntana Viva Mallorca ha produït 1.800 botelles de vi Tímbola 100% de raïm malvasia de Banyalbufar, la qual cosa suposa un increment del 38% respecte a la campanya anterior.

L’objectiu de Tramuntana Viva és compartir la passió pel vi malvasia de Banyalbufar i per la cura del paisatge del municipi. Per això, obre les portes per a mostrar l’esforç que hi ha per conrear les vinyes, posant l’accent en les particularitats que suposa estar situada a les marjades, sobre la mar.

Més notícies
Tímbola, per beure poc a poc si pots ser, a les marjades de Banyalbufar/Cedida
Tímbola, malvasia de Banyalbufar de la cooperativa Tramuntana Viva
Amb el mateix nom s’ha presentat el primer vermut fet amb aquesta varietat característica de les marjades de la serra mallorquina
El monovarietal de Tramuntana Viva evoluciona al pas del temps/Cedida
Tímbola o l’adaptació de la malvasia al segle XXI
La cooperativa Tramuntana Viva aposta per una verema primerenca que redueixi el grau i n'augmenti l'acidesa natural

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa