El cantant Llorenç Santamaría ha presentat un vi homenatge a la seva cançó “Para que no me olvides”, produït en el celler 7103 Petit Celler de Santa Maria del Camí.
El vi, que estarà a la venda en els supermercats d’El Corte Inglés d’Avingudes i Jaume III, s’ha produït amb una mescla de varietats internacionals i una local, amb la qual cosa s’ha volgut representar la vida del cantant, que ha actuat per tot el món però sempre amb les seves arrels a Mallorca i, en concret, amb el municipi de Santa Maria.
El celler, propietat de Pep Cànaves i Sebastià Ordines, és un projecte relativament jove, però amb tradició vinícola gràcies al fet que el padrí d’Ordines va plantar vinyes de Manto Negro, a Santa Maria, fa 60 anys, amb el que aquests ceps són la base de la seva actual producció vinícola.
Acompanyat d’amics i fans que li han volgut compartir aquest acte, el cantant ha agraït el detall al Celler per homenatjar-lo amb la seva cançó més especial. “El vi estarà ara en la meva vida diària d’una manera important, fins i tot abans dels meus concerts”, va assegurar Santamaría.

Un vi amb arrels per a ‘groupies’
El vi Para que no me olvides “és un homenatge al cantant universal Llorenç Santamaria, i a la seva cançó que duu aquest mateix títol, que acaba de complir 50 anys de la seva estrena”, diuen des del celler. Ha estat produït amb una mescla de varietats internacionals i una varietat local. “Amb això representem la vida del cantant, que ha actuat al voltant del món, però sempre amb les seves arrels a Mallorca i en concret a Santa Maria del Camí”. Para que no me olvides és un vi negre que mostra els caràcters primaris de fruits vermells frescos. A més de notes minerals procedents de les nostres vinyes, amb sòls rics en call vermell (òxid fèrric).
Varietats de raïm: 40% Sirà 30% Mantonegro 30% i Cabernet
Grau alcohòlic: 14% vol.
Vida en anys: 3-4
Producció: 1.000 ampolles de 0,75 L
ELABORACIÓ:
Verema manual. Selecció en taula, raïm a raïm, on es controla la qualitat i se seleccionen el raïm més vermell. Posteriorment, es procedeix a una fermentació a temperatures d’entre 23 i 25 °C durant 20 dies, evitant sobre macerar les pells, per a només extreure majoritàriament les aromes primàries de fruita vermella.
NOTES DE TAST:
Vista: Vermell picota brillant amb reflexos violacis.
Nas: Aromes de fruits vermells silvestres i llaminadures. Fons minerals.
Boca: Entrada en boca melosa, equilibrat i càlid. De tanins amables i rodons. Final en boca molt agradable.
Maridatge: Cuina mallorquina, arrossos i de primer plat.