Balears Vadevi
Els vins de Mallorca desembarquen a FITUR

Mallorca torna a ser present en la pròxima edició de la fira internacional de turisme Fitur Madrid que comença aquest dimecres 24 de gener. De la mà del Consell de Mallorca, hi ha previst un caramull d’accions i trobades amb l’objectiu de promoure, entre altres, el producte gastronòmic. Per això, es preveu la celebració d’un esdeveniment promocional: Mallorca en essència, un espai de networking entorn d’un sopar al qual acudiran els principals representants del sector turístic i empresarial. Així mateix, es comptarà amb la presència de perfils de caràcter prescriptor amb la finalitat de generar un espai de promoció a través del qual es vol projectar una Mallorca respectuosa amb el seu entorn i referent de qualitat.

El producte que es degustarà en aquesta cita serà totalment local i km 0, a través de les elaboracions de dos xefs mallorquins amb estrella Michelin Verda: Maca de Castro i Andreu Genestra. En el menú s’integraran productes de l’horta, de la terra i de la mar.

Els vins, coprotagonistes en un maridatge únic

Els convidats a aquest sopar viuran un viatge sensorial per tot el terroir de l’illa a través de Vi de la Terra Mallorca. Podran conèixer de primera mà la riquesa vinícola de l’illa en un esdeveniment paral·lel a la fira turística internacional. El Consell de Mallorca ha seleccionat la IGP Vi de la Terra Mallorca, per oferir una experiència en la qual l’harmonia perfecta entre l’alta gastronomia i l’excel·lència vinícola es manifestarà a través d’una selecció de referències de vins triades pels sommeliers dels xefs Maca de Castro i Andreu Genestra.

S’iniciarà aquest sopar oferint un blanc ecològic del celler Tianna Negre, el Veloblanc 2022 Ecològic, seguit pel Gironauta 2021 de Microceller Son Crespí i pel Quattor Insulae Negre 2022 de Tianna Negre. Culminarà amb el Dolç de Gel 2021 de Vinyes Mortitx.

En aquest sopar s’oferirà un aperitiu previ en el qual se serviran tres vins de tres cellers que pertanyen i representen el terroir de la IGP Vi de la Terra Mallorca: 7103 Petit Celler, Macià Batle i Son Puig.

Tastos de vins i olis

També en el marc de FITUR, i de la mà de la conselleria d’Agricultura, es faran uns tastos per acostar els vins i els olis de les Illes Balears als visitants de la fira. Els tastos aniran a càrrec de dos dels sommeliers de l’Associació ABS l’Escola d’Hostaleria de les Illes Balears EHIB, Julio Torres, Manuel Martínez i Marcos Martínez. Els vins seleccionats per aquests tastos són:

Dimecres 24:

  • VT Mallorca Negre Ca n’Axartell
  • VT Menorca Rosat Torralba Agrícola
  • VT Eivissa Blanc Can Rich
  • DOP Oli de Mallorca Genèric (oliva mallorquina)
  • IGP Oli d’Eivissa
  • Oli de Menorca (en procés d’IGP) Binissaïda

Dijous 25: 

  • DO Pla i Llevant Blanc Genèric
  • VT Menorca Blanc Bodega Binitord
  • VT Eivissa Negre Can Maymó
  • DOP Oli de Mallorca Genèric mallorquina
  • IGP Oli d’Eivissa
  • Oli de Menorca (en procés d’IGP) Morverdra

Divendres 26: 

  • DO Binissalem Negre Genèric (Mantonegro)
  • VT Menorca Blanc Bodega Torralbenc Vell
  • VT Formentera Blanc TerraMoll
  • DOP Oli de Mallorca Genèric mallorquina
  • IGP Oli d’Eivissa
  • Oli de Menorca (en procés d’IGP) Son Felip

I el dia 25 es durà a terme l’estrena de la pel·lícula Faro, el rodatge de la qual s’ha realitzat en gran part a Mallorca. També en aquest esdeveniment es podran tastar els vins de Mallorca.

Més notícies
L'stand de les Illes Balears està inspirat en la Posidònia Oceànica/CAIB
Balears aposta pel producte local a FITUR
Amb una taula rodona en la qual les organitzacions pageses debatran la nova llei turística que defensa el consum de productes km0
El sector primari balear, present a FITUR | Foto: CAIB
El compromís del turisme balear amb el producte local es debat a Fitur
També es presenten xifres de les marques de qualitat que apunten a la comercialització de més d'onze mil tones d'aliments durant el 2021, que suposa un 34% més de facturació que el 2020

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa