Balears Vadevi
El xef David Méndez s’enduu el premi gros al concurs Oleotapa 2025

El xef David Mendez (Castillo Hotel Son Vida) ha estat el guanyador de la desena edició del concurs de tapes amb Oli de Mallorca, Oleotapa, a la final que ha tingut lloc avui horabaixa a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.  

De les vuit propostes que s’han presentat enguany la creació del jove cuiner ha estat la que millor ha integrat el sabor i els aromes de l’Oli d’Oliva Verge Extra de qualitat de l’illa, així ho ha determinat el jurat format per la cuinera Maria Solivellas (Ca Na Toneta), Pilar Orcera (Mercat de l’Olivar), Miquel Adrover (periodista gastronòmic), els professors de Cuina i Restauració Irene Luján i Manuel Figueroa (Escola Hoteleria de les Illes Balears) i Joan Mayol (president de la DO Oli de Mallorca) en atorgar a la tapa ‘amanida de verat, tomàtiga semidolça i Oli de Mallorca’ la màxima puntuació. Per cert, Méndez ja va guanyar aquest premi a l’edició d’Oleotapa de l’any 2022. 

L’amanida de David Méndez molt elaborada on l’oli de Mallorca és l’element clau/L.L

Unes elaboracions que guanyen en complexitat any rere any

En segon lloc, també repeteix un altre habitual del certamen, Kike Erazo (Morralla) amb una ‘panada oberta de bacallà i OOVE’, mentre que el tercer classificat ha estat Pablo Izquierdo (What a Gozo) amb ‘Or de la Mediterrània’.  

En total, han estat vuit els finalistes que han pres part, tots ells amb creacions que han despertat l’admiració dels assistents, també dels membres del jurat, què han coincidit a assenyalar el gran nivell de les propostes que en alguns casos han fet servir Olis d’Oliva Verge Extra de diferents varietats per oferir una major complexitat organolèptica

A la prova han participat també: Metus Mustafa Demir (Gourmet Moments), Benito Torres Terrasa (Can Simoneta Gastronòmic), José Manuel Mingorance (Bellaombra), Raimundo Rincón Sosa (Salivent) i Miquel Serra (xef privat) 

Kike Erazo, habitual del concurs, amb David Méndez i Pablo Izquierdo/L.L.

En aquesta edició d’Oleotapa 2025 han col·laborat el Mercat de l’Olivar, l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, i també s’ha comptat amb el suport dels fons FEADER.

Més notícies
Edgar Rodríguez ja té el passaport a Madrid Fusión 2025/DO Oli de Mallorca
Edgar Rodríguez, de Can Simoneta, guanya l’Oleotapa d’Oli de Mallorca
Un verat fumat, Oli de Mallorca i variants mallorquines li atorga el primer premi consistent amb un passi pel Madrid Fusión 2025
David Méndez, al centre i Ricardo Rossi i Edgar Rodríguez, amb el jurat/Oli de Mallorca
El cuiner David Méndez guanya l’Oleotapa 2022
Un cocarroi, gelat de la pasta i Oli de Mallorca va destacar entre la resta de tapes dels aspirants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa