El xef David Mendez (Castillo Hotel Son Vida) ha estat el guanyador de la desena edició del concurs de tapes amb Oli de Mallorca, Oleotapa, a la final que ha tingut lloc avui horabaixa a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.
De les vuit propostes que s’han presentat enguany la creació del jove cuiner ha estat la que millor ha integrat el sabor i els aromes de l’Oli d’Oliva Verge Extra de qualitat de l’illa, així ho ha determinat el jurat format per la cuinera Maria Solivellas (Ca Na Toneta), Pilar Orcera (Mercat de l’Olivar), Miquel Adrover (periodista gastronòmic), els professors de Cuina i Restauració Irene Luján i Manuel Figueroa (Escola Hoteleria de les Illes Balears) i Joan Mayol (president de la DO Oli de Mallorca) en atorgar a la tapa ‘amanida de verat, tomàtiga semidolça i Oli de Mallorca’ la màxima puntuació. Per cert, Méndez ja va guanyar aquest premi a l’edició d’Oleotapa de l’any 2022.

Unes elaboracions que guanyen en complexitat any rere any
En segon lloc, també repeteix un altre habitual del certamen, Kike Erazo (Morralla) amb una ‘panada oberta de bacallà i OOVE’, mentre que el tercer classificat ha estat Pablo Izquierdo (What a Gozo) amb ‘Or de la Mediterrània’.
En total, han estat vuit els finalistes que han pres part, tots ells amb creacions que han despertat l’admiració dels assistents, també dels membres del jurat, què han coincidit a assenyalar el gran nivell de les propostes que en alguns casos han fet servir Olis d’Oliva Verge Extra de diferents varietats per oferir una major complexitat organolèptica.
A la prova han participat també: Metus Mustafa Demir (Gourmet Moments), Benito Torres Terrasa (Can Simoneta Gastronòmic), José Manuel Mingorance (Bellaombra), Raimundo Rincón Sosa (Salivent) i Miquel Serra (xef privat)

En aquesta edició d’Oleotapa 2025 han col·laborat el Mercat de l’Olivar, l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, i també s’ha comptat amb el suport dels fons FEADER.