Balears Vadevi
Buri i Melipetó, els nous vins de Binifadet

El celler de la família Anglès estrena aquest estiu una nova gamma de vins no inclosos dins la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra Menorca que s’enfoca cap a producte diferencials. Per una banda, amb dos nous escumosos, blanc i rosat que reben el nom de Buri i que volen ser un homenatge al pare del fundador, Antoni Buri Anglès, que va ser la primera persona de la família que, sense saber-ho, va posar la primera pedra d’aquest projecte.

“L’avi Buri, com li dèiem nosaltres, va ser una persona de camp molt feinera que sense dubtar-ho, va posar les mans a la terra per plantar les primeres vinyes quan el meu pare Carles, va començar a somiar amb la vinya com la coneixem avui”, explica Lluis Anglès, actual propietari. “Els seus darrers anys els va dedicar a cuidar les vinyes, l’hort i els rosers de ca nostra”, afegeix. Buri és un escumós de bombolla fina i sabor equilibrat, elaborat mitjançant el mètode tradicional, que recorda i d’alguna manera, posa en valor la importància del llegat familiar. La previsió és comercialitzar unes 1.500 ampolles de cadascun, principalment a través del celler i dels mateixos establiments de restauració que exploten a Menorca a través de l’empresa Bonita Menorca. 

Les dues novetats de la gamma Melipetó | Foto: Binifadet

Melipetó, un joc de paraules

L’altra novetat del celler de Sant Lluís per aquest estiu recupera la gamma de vins dolços en blancs i negres que en el seu moment havien tingut, uns vins també fora de la IGP i que amb el nom Melipetó, fa un joc de paraules que recorda la manera com habitualment es beuen aquest tipus de vins.

“Vol representar uns llavis perquè aquests vins s’acostumen a prendre a petits glops” explica Lluís Anglès. “Son sens dubte vins pensats per les postres, vins fàcils, que et recorden a una llaminadura, que venen de gust en un moment molt concret i amb un grau alcohòlic més aviat elevat d’un 11 %” afegeix. La previsió és fer una comercialització d’un milenar d’ampolles. 

El celler menorquí des de l’exterior | Foto: Binifadet

Una àmplia gamma

El celler fundat l’any 1979 per Carlos Anglès que actualment dirigeix el seu fill Lluís Anglès amb una producció anual d’unes 100.000 ampolles comercialitza dotze vins. La gamma Binifadet sota la IGP Menorca Vi de la Terra amb el Binifadet Blanc monovarietal chardonnay i el Negre i Rosat que son dos cupatges de les varietats merlot, syrah i monestrell.

D’altra banda, té una segona línia amb microvinificacions que són vins de parcel·la amb el Tanca 12, monovarietal chardonnay, el Tanca 13, monovarietal merlot i el 2 Tancas, un negre cupatge de merlot, sirà i cabernet. En aquesta línia de vins d’alta gamma, a més, hi ha el Pieles, que és un Orange wine monovarietal de chardonnay. Fora de la gamma Binifadet i, per tant, de la IGP, hi ha el Merluzo, els dos escumosos Buri i els dos dolços nous, Melipetó.  

Més notícies
Bodega Binifadet de Menorca | Binifadet
Binifadet amplia el negoci de restauració amb l’explotació de dos nous establiments a Menorca
Es tracta de la cantina del centre d’art que Hauser & Wirth obrirà a l’illa del Rei al mes de juliol i un espai emblemàtic al costat del mar
Carlos Anglès, en una imatge recent | Binifadet
Mor Carlos Anglès, fundador de Binifadet
Va plantar les primeres vinyes l'any 1979 i ha convertit el projecte en un referent vitivinícola de Menorca
Imatge d'una visita al celler Torralbenc, de Menorca | D.B.
Tornen les experiències d’enoturisme a Menorca
Els cellers menorquins reprenen amb la temporada turística en marxa les visites guiades als seus cellers amb una activitat que marida el tast dels seus vins i de productes locals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa