Balears Vadevi
Mor Carlos Anglès, fundador de Binifadet

El celler menorquí Binifadet està de dol. Avui ha dit l’últim adeu al seu fundador i ideòleg Carlos Anglès, que ha mort a causa d’un càncer a l’edat de 73 anys.

Anglès va plantar les primeres vinyes a casa seva l’any 1979 i va començar a fer vi només per la família i amics. Aquests van ser els orígens d’un projecte de vida que amb el temps s’ha anat expandint fins esdevenir un dels projectes més consolidats de Menorca. De fet, a aquells inicis hi va seguir la compra d’un terreny l’any 2001 on s’hi plantarien les varietats que fins aleshores ja havien plantat i demostrat resultats positius en els seus productes.

Façana del celler Binifadet | foto del celler

L’any 2004 van obrir les portes del celler al públic i es va començar a compartir el somni de recuperar l’elaboració de vins a Menorca. Uns vins que, com hem incidit sovint en aquesta capçalera, s’han fet un lloc al mercat vinícola que fins i tot estan entre els millor valorats de les Balears per diverses guies i concursos de prestigi internacional; a més a més, ha anat ampliant la producció fins a esdevenir el celler amb més volum de l’illa, amb unes 100.000 ampolles l’any, la meitat de tot el que es produeix avui dia sota la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra Illa de Menorca.

Binifadet ha sabut també consolidar un espai gastronòmic de referència al voltant de la vinya, obert pràcticament tot l’any que s’ha convertit en visita obligada per a qualsevol qui visita la Illa. Entre les novetats més recents, han incorporat la gestió de dos nous projectes vinculats també amb la gastronomia a través d’una nova societat que han creat Lluís Anglès, Patricia Menéndez i Xavier Llansó que es diu Bonita Menorca i que vol posar en valor llocs o espais emblemàtics de l’illa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa