El Centre Artesanal de Menorca organitza tastos de vins i productes illencs

Aquest dissabte 9 de juliol s'ha estrenat la iniciativa que neix amb l'objectiu d'apropar el producte i l’artesania illenca a residents i visitants

La Fundació Foment de Turisme de Menorca (FFTM) organitza a través del Centre Artesanal noves experiències per apropar el producte local i l’artesania tant a residents com a visitants durant aquest estiu. Així, cada dissabte de juliol, agost i setembre hi haurà tasts de productes o tallers amb la col·laboració de Sa Cooperativa del Camp.

Les activitats, plantejades per adults o per un públic familiar, es faran sempre a les 11 hores al mateix Centre, en català i castellà. Amb la durada d’una hora, els participants només hauran d’aportar 1 euro, ja que la resta ho finança el Centre Artesanal de Menorca. Els grups tindran un aforament limitat i per a més informació i reserves es pot telefonar al 971 154 436  o enviar un correu electrònic a [email protected].

Tast de vins i formatges al Centre Artesanal de Menorca | Consell Insular

La proposta d’experiències, que s’ha inaugurat aquest dissabte 10 amb un “Tast sensorial de formatge i vi“, continua amb:

  • 24 juliol: Taller de pintura al tremp d’ou (familiar). Primer es coneixeran les característiques físiques i químiques dels ous per després utilitzar-los per fer pintura i pintar una obra.
  • 31 juliol: Taller la llet i el formatge (familiar). Descobriran com es fa un dels productes més representatius de l’illa i quina és la matèria primera que s’empra.
  • 7 agost: Tast sensorial de formatge i vi (adults). Maridatge de dos productes d’elaboració artesana que dia a dia conquereixen els paladars més exigents.
  • 14 agost: Taller de pintura al tremp d’ou (familiar). 
  • 21 agost: Taller la llet i el formatge (familiar). 
  • 28 agost: Taller artístic amb fruites i verdures (familiar). Imitació de l’artista italià Giuseppe Arcimboldo creant un retrat efímer a partir de fruites i verdures.  
  • 4 setembre: Taller la llet i el formatge (familiar). 
  • 11 setembre: Tast sensorial de formatge i vi (adults). 
  • 18 setembre: Tast sensorial d’oli (adults). Menorca recupera la producció de l’oli destacant el que s’extreu del fruit dels ullastres tan presents en el paisatge de l’illa.
  • 25 setembre: Tast sensorial de mel (adults). Menorca és territori de mel, fins i tot ja se’n feia referència en època romana; aquí en descobriran les característiques organolèptiques.

Nou comentari