Balears Vadevi
Tota l’oferta d’enoturisme a Menorca, a un sol clic

Neix el projecte Menorca Turisme Rural, la primera plataforma que vol unificar en un mateix portal tota l’oferta de l’activitat complementària del sector agrari vinculada al turisme experiencial. Es tracta d’una iniciativa d’AGRAME que posa la mirada sobre la diversitat d’activitats del camp menorquí i que vol contribuir a potenciar les accions de comercialització dels productes agraris i serveis, així com fomentar la diversificació i els diferents tipus de producció existent a l’illa.

Visibilitzar empreses del sector primari

L’objectiu de la plataforma, expliquen els impulsors, és donar suport i visibilitat a totes les empreses del sector primari que creen producte turístic de valor i qualitat vinculat a les experiències que es poden viure a través de les explotacions agràries. El portal Menorca Turisme Rural esdevindrà el primer cercador que aglutinarà la diversitat d’oferta complementària de serveis i activitats que es poden fer a les explotacions agràries de Menorca, des de l’allotjament a la restauració, passant per localitzacions de venda directa, o altres activitats de tast de productes i visites guiades per les explotacions o centres de treball.

La primera fase del projecte se centra en la creació del cercador d’activitats i serveis per localitzar les explotacions agràries i poder contractar els serveis per fer turisme rural. Així com donar a conèixer els distintius agroalimentaris que donen un plus de qualitat als aliments agroalimentaris perquè el consumidor conegui la diferència de l’etiquetatge quan compri, com ara una denominació d’origen o IPG o el que certifica la producció ecològica. A més, informarà de les principals fires i jornades que es facin a Menorca vinculades amb el producte local.

Primer trimestre de 2023

La primera fase del cercador d’explotacions que ofereixen activitats experiencials a Menorca està previst que es presenti aquest primer trimestre del 2023 i que estigui operatiu en quatre idiomes diferents. De moment, AGRAME ha donat a conèixer el projecte a la Fundació Foment del Turisme de Menorca qui ha considerat que era una iniciativa necessària i una eina molt útil per a la promoció de la destinació, ja que a les darreres fires turístiques a què han assistit han detectat un increment en l’interès per disposar d’informació d’activitats a realitzar en l’entorn rural.

Menorca Turisme Rural s’alinea amb la iniciativa presentada per SEGITTUR, en la qual es pretenen impulsar les experiències turístiques vinculades al sector primari. AGRAME forma part activa d’aquest projecte coordinat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca i el departament d’Economia del Consell Insular de Menorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa