Balears Vadevi
Envit, el nou rosat de Son Cremat

El catàleg de vins fets a Menorca sota la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra Illa de Menorca ha afegit aquest any un nou rosat de la ma del celler familiar de Son Cremat, propietat de l’empresari Joan Fullana. Seguint la seva aposta pels monovarietals, en aquest cas es tracta d’un merlot que prové de la finca de la seva enòloga, Maria Olives, qui col·labora amb el celler des dels seus inicis, però que s’ha elaborat íntegrament a Son Cremat.

El resultat és sens dubte sorprenent, un rosat sec amb molt poc color i molt aromàtic, un vi complex fruit de la seva vinificació. “Estem parlant de microvinificacions que en el nostre cas vam fer una fermentació a 14 graus, gairebé durant quatre setmanes i després el vam estabilitzar en lies durant 45 dies més, fent remuntades” explica Fullana. “En boca dona sabors especialment a fruita vermella com maduixes o cireres“, afegeix.

Les vinyes de Son Cremat, amb el seu propietari
Les vinyes de Son Cremat, amb Joan Fullana, el propietari del projecte| D.B.

D’aquest nou rosat han fet una producció de tan sols 300 ampolles de les que pràcticament ja n’han exhaurit la meitat ja que la seva distribució a restaurants ha tingut una excel·lent acollida. “Ens hagués agradat poder fer-ne més però també veníem d’un any complicat on a banda de la pandèmia, es van sumar temes personals que no ens van deixar poder dedicar tot el temps que hauríem volgut a la vinya” explica Joan Fullana.

L’aposta

Pels aficionats als jocs de cartes, la paraula envit va associada al popular Truc en un dels seus moviments que fa referència a l’aposta però a la vegada, a Menorca l’envit també es coneix com un peix de colors de vorera molt característic. Precisament l’etiqueta recull una aquarel·la que ha pintat la filla d’en Joan Fullana, la Núria, que ha volgut reproduir-ne els colors.

Serà, doncs, el tercer rosat que elaboren en la curta història d’aquest celler urbà situat dins Maó que va iniciar la seva activitat l’any 2015 a partir de les dues hectàrees de vinya plantada. Fins ara Son Cremat era conegut sobretot pels seus blancs monovarietals de moscatell o chardonnay, vins també de tres setmanes de fermentació a baixa temperatura amb els que elabora uns dos mil bòtils. L’objectiu ara es poder plantar també una hectàrea més de merlot per fer créixer la producció de rosat, coincidint amb el fet que el celler ha fet una passa més en la seva professionalització, amb la incorporació d’una persona a la vinya que ajudarà la família.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa