Balears Vadevi
Menorca porta els seus vins i productes locals a Madrid Fusión

Per segon any consecutiu Menorca estarà present a la 19a edició de Madrid Fusión, la fira enogastronòmica que enguany se celebrarà entre els dies 31, 1 i 2 de juny al recinte d’IFEMA. Aquesta iniciativa compta amb el suport del departament d’Economia i Territori i de la Fundació Foment del Turisme i forma part de les accions promocionals de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia 2022.

La cita enogastronòmica comptarà amb un centenar de ponents i 90 activitats, i es preveu que es pugui seguir en directe arreu del món gràcies al seu format virtual.

L’eix transversal de la nova edició serà la gastronomia circular i el nou comensal conscienciat marcat per la necessitat de millorar, també des de la gastronomia, els processos productius cap a un model més sostenible i fomentar les relacions entre els cuiners i els petits productors, així com apostar per la cuina d’aprofitament.

Productors km0

A través d’aquesta acció es vol donar veu als productors de l’illa com a representants de la gastronomia menorquina, els quals acompanyaran a la institució insular al certamen gastronòmic. Així, hi seran de manera presencial Xoriguer (gin de Menorca), Subaida (formatge), Dolça Mar (mel), Torrelbenc (vi), i l’Associació Oli de Menorca.

Com ha manifestat el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, ‘a través d’aquesta iniciativa volem ajudar a impulsar el sector en uns moments que vivim una crisi molt dura. Volem posar en valor els nostres productes i reconèixer el nostre teixit gastronòmic, agrícola i ramader’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa