Balears Vadevi
El Museu de Maó dedica una exposició al ‘gust de Menorca’

“El gust de Menorca és un homenatge a la nostra gastronomia des del seu vessant més històric i antropològic, on els objectes prenen protagonisme per explicar petites històries de la nostra cuina”. Vet aquí la presentació d’aquesta mostra que es pot visitar al Museu de Maó i que pretén d’alguna manera donar a conèixer en profunditat el llegat culinari de l’illa.

Es parla i es poden recuperar receptes, aprendre tècniques culinàries o veure atuells que mostren una manera de fer, “senzilla i original, alhora que sofisticada”, com descriuen els mateixos organitzadors, de la cuina menorquina.

Hi ha estris i informacions que recopil·len la història gastronòmica de l’illa | Museu

De la cuina a la taula parada

L’itinerari proposa entrar a una cuina i un rebost on es mostren els ormeigs i productes amb què es cuina; convida a introduir-se dins el cicle natural de la producció i captació d’aliments; i per acabar, convida a reflexionar sobre l’acte de compartir en un passeig per diferents taules parades.

“Els plats, aguiats amb productes de la terra, destil·len coneixements transmesos a través de generacions que s’han guarnit de tradicions i costums i que han romàs escrits en receptaris i llibretes de cuina, la història escrita de la gastronomia”, apunten els organitzadors.

Activitats paral·leles

A l’entorn de l’exposició s’han programat tot un seguit d’activitats paral·leles. Per exemple, les visites temàtiques amb refrigeri, la propera de les quals està prevista pel proper 3 de setembre; o una trobada de ‘Berenetes a vora la mar‘ que inclou un menú a base de coques salades i dolces, vi menorquí, cervesa talaiòtica i aigua. La propera cita, el 29 d’agost a es Grau a partir de les 19h de la tarda; i a Santandria, Ciutadella, el dia 5 de setembre a la mateixa hora.

La mostra està comissionada per Pep Pelfort, Montserrat Anglada i Jaume Mascaró coincidint en aquest mandat de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa