Balears Vadevi
Presentada la nova edició de la Fira Arrels amb propostes molt locals

Les Salines de la Concepció de Fornells han estat l’escenari escollit per presentar el programa de la VII edició de la Fira Arrels, l’esdeveniment dedicat al producte local i la gastronomia de Menorca que se celebrarà el cap de setmana del 20 i 21 de setembre. Un canvi d’espai i de dates on el Departament d’Economia i Serveis General del Consell Insular de Menorca ha volgut fer una aposta diferent amb un format més local per tal de donar més protagonisme tant a la diversitat de productes que s’elaboren a l’illa com al talent de grans cuiners locals.

En aquest sentit, hi seran representats dels diferents sectors del vi, l’oli, la carn, el formatge, els embotits, la mel, la sal, la rebosteria, el sector licorer o la cervesa artesana, entre d’altres, però ha minvat considerablement el nombre total d’expositors respecte a les edicions anteriors, passant de 42 de l’any anterior als 30 d’enguany.

Com a novetat, completaran l’oferta menorquina els productes mallorquins que vindran representats per la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i producte local del govern de les Illes Balears. El públic podrà passejar entre els diferents estands per degustar tot el ventall de productes i també fer compres dels diferents articles. A més de la zona d’estands, la fira comptarà amb una àrea de restauració a càrrec de l’escola restaurant de Ca n’Aguedet. En aquest espai els assistents podran adquirir begudes i tastar la proposta gastronòmica que prepararan els alumnes de Ca n’Aguedet. Per aquesta setena edició, el Consell Insular de Menorca ha tornat a confiar en l’experiència de Pep Palau Von Arend Associats que ho ha vingut fent aquestes darreres edicions i que també és l’encarregada de portar a terme altres cites importants del sector com el Fòrum Gastronòmic de Girona o el Gastronòmic Forum Barcelona, entre d’altres.

L’Auditori ple en l’última edició de la Fira Arrels | cedida

Demostracions a l’Aula de Cuina

A la Fira Arrels no hi faltarà tampoc l’Aula de Cuina, on es desenvoluparan demostracions de cuina, tallers gastronòmics i tastos guiats. Dissabte 21 de setembre, a partir de les 16.30 h hi haurà showcookings de cuina en directe a càrrec del cuiner Miquel Calent (Restaurants Es Chic, Migjorn i Ca’n Calent, Campos, Mallorca), José María Borrás i Irene Gordillo (Agroturisme Santa Mariana, Alaior), Diego i Raül (Restaurant Miramar, Ciutadella) i Pau Sintes i Ruth Ortiz (Restaurant Cristine Bedfor, Maó). A més, durant el matí de dissabte, al mateix espai, es farà l’entrega dels premis gastronòmics de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, i un tast de formatges i cerveses a càrrec de la DOP Mahón Menorca i els mestres cervesers de Grahame Pearce.

De cara diumenge està prevista la participació del cuiner Dani Poleo (Bonita Menorca – Celler Binifadet) i Catalina Pons i Tomeu Cañellas, xefs convidats de Bunyola que oferiran un taller d’arròs de carboner. El mateix dia també tindrà lloc un tast guiat de vins a càrrec de l’Associació Vi Menorca i una degustació guiada de productes ecològics de les finques del programa Custòdia Agrària a càrrec del GOB.

Espais familiars i música en directe

Una de les novetats d’aquest any és un espai ofert per Sa Cooperativa del Camp dedicat especialment al públic familiar. En aquest sentit, dissabte matí els assistents podran gaudir d’una demostració de feines del camp per aprendre com productors i artesans elaboren els seus productes amb matèries primeres. A la tarda, tindrà lloc un taller per a fillets i filletes on s’aprendrà a sembrar i cuidar productes de l’horta d’hivern. En aquest mateix espai, diumenge al matí, hi haurà un joc infantil que consistirà a comprar i cuinar. La música també hi serà present, en aquest cas amb grups i artistes locals com el grup Entonats o Joana Pons i ses guitarres.

LLISTAT DE PRODUCTORS FIRA ARRELS 2024

  • BOLETS DE MENORCA – SA CUINA DE SA SINIA
  • SAL DE MENORCA
  • SA CROQUETERA DE MENORCA
  • SA SUCRERIA
  • ES MOLÍ DE BAIX
  • LA MARCONA
  • LA FABRICA DE FARRY
  • INFUSIONS DE MENORCA – TES DE MARINA – MARC MOLL
  • ISAFRA MENORCA
  • PRODUCTES ECOLÓGICS ES CAPELL DE FERRO
  • FORMATGES TORRE TRENCADETA
  • FORMATGES ES TONEDOR
  • S’ARANGÍ
  • BINIGARBA
  • FORMATGES CM
  • ALCOTX
  • SANT JOAN DE BINISSAIDA
  • MORVEDRA
  • FINCA SANTA CATALINA
  • BODEGA TORRALBA
  • BODEGUES TORRALBENC
  • GRAHAME PEARCE
  • BOTIGA XORIGUER
  • VIMENORCA
  • CA N’AGUEDET
  • SUPERCOFFEE
  • DIRECCIÓ GENERAL DE QUALITAT AGROALIMENTÀRIA I PRODUCTE LOCAL
    • LICORS MOYÀ 1980 (Mallorca)
    • LICORS DOS PERELLONS (Mallorca)
Més notícies
Una de les sessions de la darrera edició de la Fira Arrels | CAIB
Torna Arrels, la fira de producte local i cuina de Menorca
Els dies 1 i 2 d'abril, cap de setmana ple d'activitats al recinte firal de Maó
La 5a Fira Arrels, en imatges
Recordem la darrera cita enogastronòmica de Menorca, que ha tancat portes amb valoracions positives i ganes de seguir creixent i consolidant la proposta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa