Balears Vadevi
Els parisencs aprenen a cuinar plats de Menorca

Una trentena de periodistes i prescriptors de tendències especialitzats en gastronomia han après a cuinar un plat menorquí en el marc de la fira Taste of Paris seguint les indicacions de la xef i ambaixadora de Menorca Regió Europea de Gastronomia, Sílvia Anglada, i el Jove Xef Menorquí 2022, Pau Sintes.

Els dos cuiners han ensenyat com preparar una ratjada en escabetx suau de verdures, ginebró, tàperes i fonoll marí, com a part del taller Dine for Change, en el qual diferents xefs internacionals compromesos amb l’alimentació sostenible oferien una mostra de les seves receptes i del producte autòcton. A més de la ratjada, els assistents han pogut tastar productes locals de Menorca com vi, formatge, cervesa, gin, camamil·la o oli, entre altres.

Ratjada en escabetx suau de verdures, ginebró, tàperes i fonoll marí | CIME

Un equip format per personal de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i de la direcció insular de Promoció Turística i Fons Europeus ha estat a París acompanyant i atenent els professionals que han participat al showcooking, entre els quals hi havia representants de mitjans de comunicació francesos com L’Opinion, L’OBS, Tourmag, Stimlive o els especialitzats en gastronomia 180ºC i Yonder, a més d’agències com Voyages 4 Saisons i Pachamama Voyages.

També ha participat cuinant la recepta Inés Olympe Mercadal, francesa d’arrels menorquines i ambaixadora de Menorca Regió Europea de Gastronomia. Per cert, Anglada i Sintes han presentat el plat en una vaixella dissenyada per Olympe.

La masterclass ha servit per presentar el mandat de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022 dins la fira, trobada que ha reunit el millor de l’escena culinària francesa al Gran Palais Éphémère, just davant la Torre Eiffel. Menorca hi ha participat convidada per l’Oficina Espanyola de Turisme a París.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa