Balears Vadevi
La llengua blava es cola a Menorca

La Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha confirmat un cas de llengua blava a Menorca. Es tracta d’un exemplar oví d’una explotació de Maó.

La confirmació del positiu ha estat per part del Laboratori Oficial d’Algete. Des de la Direcció General d’Agricultura recorden la importància de controlar els reservoris no vaccinats i de realitzar la desinsectació a les explotacions per controlar el mosquit.

Els primers casos de llengua blava van afectar Mallorca durant els mesos d’estiu (després de vint anys de no tenir-ne afectacions), quan es va declarar zona de restricció envers aquesta afectació a tot el territori de les Illes Balears.

Un mes més tard s’iniciava la campanya de vacunació, que previsiblement s’havia d’allargar fins aquesta tardor, i que permet administrant fins a cinc centes mil dosis. A finals de setembre ja sortien els primers xots immunitzats de Balears cap a la Península, malgrat a l’octubre van tornar a saltar les alarmes en detectar alguns casos també a Eivissa, i ara és Menorca qui està patint el problema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa