Balears Vadevi
Els 9 cellers d’hotels més espectaculars del món

Els cellers normalment ens els imaginem com espais subterranis, foscos i frescos que asseguren el manteniment del vi. A ‘Wine Enthusiast’, però, han publicat una llista de 9 hotels que tenen col·leccions de vins que no només són espectaculars per sí mateixes sinó pels llocs on es troben, que acompanyen unes experiències de tast úniques i que poden recordar-se tota la vida.

Park Hotek Vitznau (Suïssa)

El celler Vitznau és el més gros i el més car de tot el païs, amb 35.000 ampolles valorades en més de 25 milions d’euros. La seva col·lecció està dividida en Nou Món, Vell Món, Château d’Yquem, Xampany i Rareses. Estan mostrades de les maneres més diverses, de capses pentagonals en files a un mur ple d’ampolles que sembla que surin. El seu accés està restringit exclusivament als clients de l’hotel, de manera que cal pernoctar-hi per poder veure aquesta col·lecció espectacular.

The Little Neil (Colorado, Estats Units)

Aquest hotel-celler té una entrada d’allò més curiosa. Els hostes han de travessar la cuina fins a una escala que hi ha al darrere. Duu a un celler il·luminat amb tons vermellosos que té, de moment, gairebé 24.000 ampolles en un espai que encara té lloc per a més ampolles. Les capses de vins omplen quatre habitacions amb seleccions que van d’un vi de Madeira de 1885 fins un Sauternes de 1967. Per visitar-lo es pot reservar un tast privat amb el sommelier de l’hotel o bé un sopar privat amb el xef per a fins a sis persones.

El celler de The Little Neil ofereix una experiència memorable
El celler de The Little Neil ofereix una experiència memorable

Roma Cavalieri (Itàlia)

Aquest hotel acull La Pergola, l’únic restaurant amb tres estrelles Michelin de la capital italiana. Els comensals tenen dues cartes de vins diferents: una amb productes internacionals i una només amb vins italians. En total, el celler d’aquest hotel té més de 75.000 ampolles de 3.600 marques diferents, fruit de la selecció del xef i sommelier Marco Reitano, que cada any tasta gran part de la col·lecció per fer les cartes. Entre els vins hi ha algunes rareses com un Chateau Lafite Rotschild de 1922 o un Pétrus de 1945, a més d’una trentena de Gaja Barbaresco.

Hôtel de Paris (Montecarlo)

Aquest hotel de luxe té el celler més gros del món i és un espectacle digne de veure, 24.000 metres quadrats amb més de 350.000 ampolles la meitat de les quals són seleccions de vi de bordeus. La resta està especialitzada en vins també francesos, repartits entre Xampanys, Provences, Borgonyes i vins de la Vall del Roina. Per visitar aquest celler es pot reservar un tast de vins Grand Cru o bé un sopar per a dues persones amb l’acompanyament d’un mestre sommelier.

El celler de The Blue Lagoon està situat en una cova volcànica sota un llac termal
El celler de The Blue Lagoon està situat en una cova volcànica sota un llac termal

The Retreat at Blue Lagoon (Islàndia)

Situat a gairebé tres metres sota el llac geotermal que li dóna nom, ‘Wine Enthusiast’ descriu aquest celler com “tot un altre món”. Des de l’hotel, cal baixar per un ascensor que duu a una estança de roca volcànica formada en una erupció que va tenir lloc el 1226.

El seu aspecte, afirmen, és com el de l’amagatall d’un malvat de pel·lícula de James Bond i té unes 4.000 ampolles, que inclouen algunes ampolles de Domaine de la Grange des Peres 2007 i de Vega Sicilia Único Gran Reserva 1960, que es troben en prestatges integrats a la roca, d’un color blavós a causa de les aigües geotermals. Per visitar el celler es poden reservar tasts de vins privats o bé participar als tasts oberts que es fan a les tardes.

The Stafford London (Anglaterra)

Amagat sota el barri luxós de St. James, a Westminster, hi ha un celler del segle XVII amb diverses plantes. Amb gairebé 400 anys d’antiguitat, va ser un refugi antiaeri durant la 2a Guerra Mundial i forma part d’un hotel d’alta categoria on els sommeliers acompanyen en tasts, tasts a cegues i també sopars maridats, a més de gran festes i casaments. Entre les seves 8.000 ampolles de vins de tot el món, ben protegides, i ha un espai ampli on hi caben fins a 75 persones.

El celler del Stafford és del segle XVII i durant la Segona Guerra Mundial va servir de refugi antiaeri
El celler del Stafford és del segle XVII i durant la Segona Guerra Mundial va servir de refugi antiaeri

Quintessence Hotel (Anguila, el Carib)

Aquesta colònia britànica és un oasi tropical que té un celler inesperadament espectacular. Dissenyat pel propietari de l’hotel, està construit en pedra, maons i cedre vermell per imitar l’aspecte d’una caverna de la Toscana i conté 2.000 ampolles. Entre les experiències que s’hi poden reservar hi ha tasts de la col·lecció privada, que inclou ampolles tan estranyes com el Salon Cuvée “S” Le Mesnil Blanc de Blancs Brut 2004. Pels curiosos, a més, hi ha una oferta ‘ultraextravagant’ anomenada Bruts, Blancs i Platges que inclou un viatge d’anada i tornada des dels Estats Units amb jet privat, residència en un apartament i accés exclusiu a vins durant tota l’estada.

Hotel Yeatman (Porto)

Aquest hotel té un celler amb una col·lecció de 30.000 vins, la immensa majoria dels quals són de Portugal. Es troba al centre de la ciutat i és un establiment de luxe centrat en els vins. Els seus hostes són convidat a triar entre diversos programes d’activitats basades en el vi, incloent els sopars maridats al capvespre, que són molt populars. Tot i això, només els qui estudien a les classes magistrals sobre vi que es fan a l’hotel i els qui reserven sopars privats i viatges de vins tenen permès l’accés al celler.

Château La Coste (Provença)

A només un quart d’hora d’Ais de Provença, el Château La Coste estén el seu amor per les belles arts al ceu celler, que es troba al restaurant Hélène Darroze. Cobert de marbre, és minimalista però té una actitud exhuberant. Té uns 600 vins únics, a més d’una secció dedicada als Domaine de la Romanée-Conti. A més d’això, l’hotel-celler també té el seu propi vi de la Provença i també de les vinyes que té a l’Argentina, a més de vins italians, grecs, xilens, uruguaians, israelians i de l’estat espanyol, que es poden gaudir en tastos guiats a demanda.

Més notícies
Cova des vi del Museu Etnogràfic d'Eivissa | Foto: Museu
La història d’Eivissa i el vi a través de l’enoturisme i els museus locals
Cada cop son més les propostes d'enoturisme que permeten descobrir la tradició vitivinícola i el producte del territori
L'entrada a les noves instal·lacions de Blanca Terra
Cinc propostes per fer enoturisme amb amics a les Balears
Cada cop hi ha més oferta per gaudir d'activitats vora les vinyes o amb vins de les Illes
Imatge d'una visita al celler Torralbenc, de Menorca | D.B.
Torralbenc, una de les set visites recomanades per fer enoturisme
La sommelier Pilar Cavero destaca l'oferta del celler d'Alaior per poder gaudir de vinyes, vins i gastronomia
Marga Amat: “El negoci del vi també passa per l’enoturisme, a Mallorca”
La directora de la DO Binissalem presideix el SET(Segment Estratègic de Turisme) de Gastronòmia i prepara una nova edició dels Wine Days pel mes de maig

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa