Balears Vadevi
S’ajorna el tercer concurs de sofrit pagès d’Eivissa

Estava previst per aquest dissabte 28, però la previsió meteorològica ha recomanat ajornar la cita. El Concurs de Sofrit Pagès de Corona canvia de dia per la previsió de pluja i finalment celebrarà la seva tercera edició el pròxim dissabte 11 de febrer.

Enguany, entre les novetats, hi ha el premi especial per a equips joves de fins a 20 anys. A més a més, per al públic s’oferirà també sofrit pagès a preu popular que prepararà l’Associació de Vesins de Corona. A partir de les 16:00 h de la tarda, la festa s’amenitzarà amb la música de Doctor Trapero i DJ Javi Box.

Aquest certamen està organitzat per l’Associació de Vesins de Corona i l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany amb la col·laboració del Consell d’Eivissa i Ibiza Sabors Eivissa.

Per cert, que les mateixes entitats organitzadores, amb motiu d’aquest certamen, van organitzar una sessió per aprendre a preparar el sofrit pagès. Va tenir lloc el proppassat dijous 26 de gener a l’Envelat de Santa Agnès de Corona i va anar a càrrec de l’equip del restaurant Es Rebost de Can Prats.

El sofrit pagès, la tradició d’Eivissa al plat

El sofrit pagès és un dels plats més típics de la cuina eivissenca. La seva cuina tradicional, molt marcada per la insularitat, sempre ha estat més basada en plats de peix que de carn.

La cria d’animals com porcs, aviram, ovelles i cabres era una activitat que no estava a l’abast de tothom i només la podien realitzar algunes famílies que disposaven de les condicions per fer-la. És per aquest motiu que el sofrit pagès, un plat on els ingredients principals són les carns i els embotits de l’illa, era un plat ocasional i, per tant, formava part del receptari més festiu i es reservava per les grans celebracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa