Formentera

Foto: CAIB

Simonet visita Formentera per conèixer la realitat del seu sector primari

Comparteix
S'ha reunit amb representants del sector i debatut sobre les obres de la bassa de reg de l'illa o com afrontar la problemàtica dels sobrecostos per mor de la triple insularitat
Els guardonats en la tercera edició dels premis de l'Acadèmia de Gastronomia d'Eivissa i Formentera | Foto: Consell d'Eivissa

Premis a l’excel·lència gastronòmica d’Eivissa i Formentera

Comparteix
L'Acadèmia de Gastronomia lliura els guardons de la tercera edició d'un certamen que destaca la cuina com a fet diferenciador de la cultura pitiüsa
Finca de cereal de Formentera gestionada per la Cooperativa del Camp | Foto: Cooperativa

Formentera abastirà la demanda de cereal per ramaderia amb producció pròpia

Comparteix
La producció de blat, civada i ordi de les finques que treballa la Cooperativa del Camp ha disminuït enguany vora un 60%, quedant en unes 42 tones
La producció de figues de Formentera està amenaçada pels conills | Foto: Guia Formentera

Formentera fa crida a controlar el conill i salvar la collita de figues

Comparteix
El passat hivern, un 40% de les figueres en creixement havien estat devorades per aquests mamífers
El banc de Terres de Formentera dona vida al sector primari de l'illa | Foto: Eva Parey

Formentera lluita contra l’abandonament dels camps

Comparteix
L'arribada del mannà turístic, a partir dels anys seixanta del segle passat, ha estat la pitjor plaga que s'ha estès a l'illa
Oli d'oliva, un dels productes més recomanats de la dieta mediterrània | Foto: Hakan Eliacik/Getty Images

Formentera espera amb candeletes el seu trull d’oli

Comparteix
El cultiu segueix guanyant terreny a l'illa, que ha vist en el darrer any com s'hi plantaven 4.000 oliveres més, arribant a la trentena d'hectàrees plantades
El projecte està implementat per la Cooperativa del Camp i el Consell de Formentera | Foto: cedida

L’algoritme i l’anàlisi de dades al servei dels cultius a Formentera

Comparteix
Un nou servei recull, bolca i processa informació amb la finalitat de generar un model predictiu que permeti establir les pautes més convenients de reg
Nova farina feta feta amb blat xeixa a Formentera | Foto: J.R.

Formentera treu a la venda la seva primera farina ecològica

Comparteix
La Cooperativa del Camp acaba de llançar al mercat el seu primer producte de venda al detall, és integral i està elaborada amb blat xeixa de cultiu ecològic
Carles Abellán | Foto: Iris Solana, Imam Comunicación

El xef català Carles Abellán estrena temporada a Formentera amb novetats

Comparteix
"Sempre he desitjat muntar un bar musical clandestí", confessa l'empresari, ara que finalment ha fet realitat el somni amb 'charli's'
El banc de Terres de Formentera dona vida al sector primari de l'illa | Foto: Eva Parey

Injecció de 150 mil euros per reforçar el sector agrícola de Formentera

Comparteix
El Consell rubrica un acord amb la Cooperativa del Camp per contribuir a la millora de l'entorn rural