Balears Vadevi
2 Ases, el vi més irreverent de Jaume de Puntiró i 7103 Petit Celler

“Per fer aquest vi ens hem ajuntat i no ens hem barallat, no hem malferit cap animal ni mort cap planta, això si férem una bona berenada!”, confessen els dos “culpables” d’aquesta experiència joiosa: Pere Calafat i Sebastià Ordines. O el que és el mateix: Jaume de Puntiró i 7103 Petit Celler. Són paraules seves quan afirmen que el vi fruit d’aquesta aventura “és el més irreverent, el vi que no entén de convencions ni de formalismes, és un vi de festa, un vi que vos farà botar i ballar, fugint dels convencionalismes i de la rigidesa que sovint enrevolta el món del vi”.

I així va ser quan el dia de la presentació es va convocar a una berenada festiva i popular: Serviren el vi ben fresquet, quasi gelat amb una miqueta de gel i qualque floritura més, en un entorn de música i bona companyia.

Els dos “culpables”: Pere Calafat i Sebastià Ordines, tirant del carro i sempre ben disposats per la bauxa/Margalida Calafat

Per la definició, més enllà de l’atreviment, aquest vi és el resultat de la fusió d’esforços, de la fusió d’oportunitats.
El celler 7103 i el celler Jaume de Puntiró el temps de veremar, l’any passat, es trobaren en una situació singular: l’un tenia una partida de verema Fogoneu que no arribava, que no feia prou grau i l’altre tenia una partida de verema de Giro Rós que s’estava passant, que tenia massa grau, i fet! Aquí es va plantejar la solució. Aviat ajuntaren les dues veremes i “la màgia de l’alquímia obrà el miracle i convertí allò que era poc i allò que era massa en la plenitud absoluta!”, afirmen.
“La bellesa, la perfecció: Pans i peixos, figues i rem, corda i poal”, rematen
El vi no té la voluntat de perdurar (ara o mai).

L’entesa dels dos cellers ha estat clau per fer aquest vi/Margalida Calafat

2 Ases (IGP Vi de la Terra Mallorca)

Cellers: Jaume de Puntiró i 7103 Petit Celler (Santa Maria del Camí)

Varietats: Fogoneu i Giró Ros

Grau alcohòlic: 12,5

Maridatge: Vi d’estiu, per a servir fresquet i en bona companyia. Ideal per una berenada o un sopar a la fresca.

Més notícies
El Giragiró i l'ensaïmada fan bona parella/Jaume de Puntiró
Giragiró, un vi semidolç de Jaume de Puntiró fruit de l’atzar
Pere Calafat explica l'origen d'un vi que acompanya, des de l'etiqueta, a la tradicional ensaïmada de Mallorca
Un canvi d'imatge que conserva l'essència del celler/cedida
7103 prescindeix de l’etiqueta tradicional i dona protagonisme al vi
El celler de Santa Maria canvia la presentació tot mantenint la identitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa