Balears Vadevi
L’aventura dels bombons d’Ariadna Salvador i Licors Suau

Ben bé, l’aventura d’Ariadna Salvador comença anys enrere quan formava part del Clandestí i d’un equip que ha trencat amb moltes si no totes les formes de la restauració tradicional. Ara té el seu projecte propi, personalíssim que es diu Ninumá i des del qual ens sorprèn amb iniciatives innovadores sempre treballades amb producte de la millor qualitat, tècnica de mestressa rebostera i amb la imaginació que caracteritza les seves creacions. Avui és aquí per parlar de xocolata, de bombons maridats amb licors. “He dit maridats, no bombons de licor”, puntualitza.

Tècnica i bon producte, eines imprescindibles de les creacions d’Ariadna Salvador/Ninumà
  • Com neix aquesta col·laboració amb Suau?

Fa uns mesos l’equip de Chefs-in va tenir la idea, ens llançà la proposta, que a part d’encantar-me no vaig dubtar a apuntar-me sense pensar-ho.

  • Com planteges el producte, com el definiries?

Podria haver apostat per típic bombó de licor, que és un clàssic bàsic de la confiteria viejuna que a mi personalment em fascina, però aquest projecte havia de ser una cosa diferent i em va agradar la idea de plantejar el bombó com un perfect match per al licor en qüestió, un mos que el complementi i que aconsegueixi que junts siguin una cosa nova i divertida.

  • Quant et va costar aconseguir el que perseguies amb aquests bombons? Explica com va ser el procés

Generalment, tot procés creatiu en el qual em submergeixo, acaba sent una muntanya russa, d’assaig error, emocions d’allò més variades i molta recerca. En aquest cas, vaig investigar sobre tots els matisos que conformen les diferents línies de Suau, i en com aconseguir mitjançant textura, producte (100% local of course) i tècnica complementar-los i potenciar-los de la millor manera possible. Primer vaig triar els productes i després les tècniques per a tractar-los adequadament i explotar-los al màxim.

La xocolata és un dels productes fetitxe d’Ariadna/Ninumà
  • Què té la xocolata que no tenen altres productes que el fa ideal per a acompanyar els licors?

Que no té la xocolata? És el productàs, versàtil i adaptable com ell tot sol, hi ha tants tipus, amb tantíssimes notes, matisos, aromes que fa que el ventall de possibilitats s’obri d’una manera meravellosa, aconseguint que, si saps com, maridi amb qualsevol producte que et passi pel cap; així que per a licors tan complexos com els de Suau ha suposat un repte fantàstic trobar la xocolata adequada per a cadascun.

  • Des de fa un temps “voles sola”, com és aquesta etapa?

Ja fa 3 anys de Ninumá i no puc estar més contenta, la història va començar amb propostes per a esdeveniments, i després hotels i restaurants es van interessar per l’externalització de les seves postres i petit fours, així que a poc a poc la cosa es va fer cada vegada més gran, però tampoc tant, alerta, ja que el principal objectiu del model de negoci que estic desenvolupant amb Ninumá, més enllà de continuar creixent i realitzant-me professionalment, és conciliar de la manera més bona la criança del meu nin.
És genial poder desenvolupar projectes tan diferents i concrets per a cada client a l’obrador i complementar-lo amb el rock and roll dels esdeveniments, que permeten el cara a cara amb el comensal i gaudir de l’experiència completa, donant-li canya a crear menús complets, tapes o el mos necessari, ja que soc tot terreny i no tot en Ninumá són dolços. Hi ha molt més per explicar.

Des de la seva empresa personal, Salvador s’obre a nous i variats projectes/Ninumà
  • En el teu treball estàs en constant procés de recerca i d’aprenentatge i vas cada vegada vas més enllà. En què estàs treballant ara?

A part de diverses col·laboracions com aquesta amb Suau, les edicions limitades de bombons que vaig traient com la del dia de la mare, que va ser una passada. D’altra banda, els hotels, restaurants i beachclubs als quals serveixo diferents tipus d’elaboracions dolces, els esdeveniments són, com deia abans, són una part imprescindible de Ninumá i el que estic desenvolupant ara mateix és el Cinema i Sopar, per aquest mes de juliol, en el qual projectarem una pel·lícula molona en un espai més molón i deprés se servirà un menú temàtic inspirat en aquesta peli. Això em té emocionadíssima (espòiler, la primera serà Seven, de David Fincher) així que toca estar atents.

Més notícies
Ariadna Salvador va posar damunt la taula quatre postres per llepar-se els dits | Catavinos
Un taller de xocolata i vi inaugura el nou espai de Catavinos
La proposta de maridatge la firmen la xef Ariadna Salvador i el sommelier Daniel Arias
Una selecció dels millors brandis/Cedida
Bodegues Suau fa el millor brandi de l’Estat
'Wine Up!' li ha atorgat la màxima puntuació, 96,31 punts, i comparteix primer lloc amb el Lepanto de González Byass

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa