L’espai Líquido & Sólido que té la distribuïdora Catavinos en la seva seu del Polígon de Can Valero de Palma ha reprès l’activitat després de l’estiu presentant una nova exposició. En aquest de les pintures de l’artista Yolanda Costa amb el títol Marees Vives. La inauguració es va convertir en una experiència enogastronòmica en la qual la pintora i el sommelier Daniel Arias, representant a la casa, harmonitzaren cada una de les obres de l’artista amb vins i vermuts.

Una proposta per als sentits
La primera obra que va ser exposada al públic i presentada per Yolanda Costa es diu “Xaloc”. Arias va proposar el vermut Luis Adolfo y Lorenzo, fet amb la recepta Rafa Martin, de Brass Club, per La Vermutera amb Malvasia de Bodegas Mortitx per acompanyar uns musclos en escabetx de Peperetes cortesia de Comercial Vera. El sommelier va explicar que trobava “una afinitat de tons de colors de l’escabetx i el vermut amb l’obra, tot tenint present l’origen gallec de l’artista i la força de les marees, recuperant les muscleres del marisc. Xaloc, el títol de l’obra, és la paraula mallorquina que es refereix a un vent suau i càlid del sud-est que neix al Sàhara
i pot arribar a velocitats d’huracà a la Mediterrània. El xaloc és un vent tan mallorquí com el vermut que l’acompanyava.

Ribeira, Beira i Beiramar són noms gallecs que signifiquen “riba”, una sèrie més lleugera que la resta en color i composició, amb traços suaus que suggereixen un temps de calma, de vaivé de l’aigua i de la frescor que caracteritza la pujada i baixada de la marea. Aquesta obra maridava amb un Ángel Blanc, de Bodegas Angel. “La frescor i suavitat dels tons de l’obra ens van suggerir aquest blanc de Premsal i altres varietats foranes que és com l’obra, aromàtica, subtil, fresca i suau”, diu Arias. Aquest vi harmonitzava amb un “pinxo” de camaiot servit, també, per Comercial Vera.
I, finalment, una tercera obra titulada Orballo, que és com diuen a Galícia a la pluja lleugera i espessa. Es tracta d’una obra que amb pinzellades lleugeres, però fosques i fortes en una zona central que ressalta aquest moment
efímer del pas de la pluja. Va ser presentat amb un “pinxo” de formatge aromatitzat amb tòfona fresca, servit per Comercial Vera i Christofaro Trufas. El vi, en aquest cas va ser Ángel Negro, de Bodegas Angel, fet bàsicament de Mantonegro “que és lleuger en color, però intens en aromes i sabors, argumenta Arias.