El pati de Can Oms ha acollit aquest divendres la presentació de la IV edició del Campionat de Cuina Vegana Ciutat de Palma, organitzat per l’Associació de Cuiners Establerts a Balears (ASCAIB) amb el suport de l’Ajuntament de Palma i del Consell de Mallorca. El certamen es durà a terme al Real Club Nàutic de Palma el pròxim 11 de novembre.
El primer tinent de batle i regidor de Turisme i Cultura ha destacat que “som notícia en l’àmbit nacional amb aquest campionat de cuina vegana, i són cada vegada més els cuiners que volen venir a prendre part a aquest campionat”, ha ressaltat Javier Bonet.
El regidor, a més, ha fet valdre “la qualitat dels establiments de restauració de la ciutat de Palma i de l’illa” durant el seu discurs, i ha subratllant el “salt sense precedents” que ha experimentat el municipi en el camp de la restauració.
Per a finalitzar, ha agraït al president d’ASCAIB, Koldo Royo, i a tot el seu equip la posada en marxa d’una iniciativa com aquesta i ha incidit en l’aposta de l’Ajuntament per la cuina i la restauració, amb la posada en marxa d’una regidoria dedicada a aquest sector.
“És un orgull per a aquest consistori que el campionat porti el nom de la ciutat de Palma, perquè permet connectar directament el municipi amb un esdeveniment tan important que se centra en el producte local”, ha conclòs Bonet, animant a tots els cuiners a participar en aquest certamen.

Elaboracions 100% veganes
El IV Certamen de Cuina Vegana Ciutat de Palma amb Producte Local és un concurs en el qual s’utilitzen productes de proximitat i de temporada per a l’elaboració de plats de cuina vegana.
Els cuiners, en aquest cas, competiran en les diferents categories i les seves elaboracions seran avaluades per un jurat, que tindrà en compte l’originalitat, la presentació, el sabor i la utilització d’ingredients locals i de temporada.
El concurs està obert a cuiners professionals i estudiants de cuina, majors de 18 anys i residents a Espanya, i les elaboracions que es presentin han de ser 100% veganes i incorporar, almenys, un producte local de Mallorca. A més, les creacions dolces hauran de ser sense glútens.
En la presentació d’aquest divendres també han estat presents la regidora de Comerç, Restauració i Autònoms, Lupe Ferrer; el director general de Comerç i Restauració, Antoni Fuster; el director de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca del Consell, Álvaro Antonio Roca, i el xef i president d’Ascaib, Koldo Royo.