Vi Rei és un celler dels més joves, però no més petit, de Mallorca. En els darrers anys ha anat completant la seva producció vitivinícola amb nous productes que indiquen la consolidació del celler i els seus projectes de futur. Enguany ha sortit al mercat una línia nova: Es Gall. Segons l’enòloga Silvia Lázaro, responsable de la producció de vi a la bodega, “volem que sigui un vi exclusiu, per això hem triat una botella totalment diferent de les altres. Aquest projecte ha estat dissenyat directament pel propietari de la bodega, Miquel Pascual“.
Nous vins amb etiquetes representatives
La gamma abasta el blanc, el rosat i el negre. Tots ells comparteixen una imatge que els identifica amb aquesta línia: Un gall, un gall i una gallina i el conjunt de la família. “S’ha triat aquest animal, explica Sílvia, perquè representa molt Mallorca i la nostra finca, on passegen en llibertat aquests animals”, explica.
L’exclusivitat del producte es defineix des de la seva imatge exterior: “És una gamma top, superior”, afegeix Sílvia. “El raïm que utilitzem serà seleccionat i fermentat a part, veremat a mà” (a partir del pròxim any). “El cupatge de cada un dels vins d’aquesta gamma es decidirà cada any i només farem servir els millors raïms, que seran seleccionats durant la verema”, apunta l’enòloga.
Ara el vi “superior” és el Vi Rei select, que únicament es distribueix a restauració. Es Gall estarà també en grans superfícies, i és complementari dels vins que ja tenim d’animals: Es Pop (blanc de negres) i el Pescador mallorquí i Caçador mallorquí (cupatges de raïm autòcton)”.

Es Gall és una gamma que combina varietats locals i forànies: Chadonnay, Malvasia, Sauvignon Bota, Giró Ros i Premsal blanc. El rosat és un cupatge de Merlot, Manto Negro, Callet i Syrah. I el negre duu Merlot, Cabernet, Syrah, Manto Negro, Gorgollassa i Callet.