Balears Vadevi
Galmés i Ferrer ho aposta tot al blanc

El celler Galmés i Ferrer de Petra (Vi de la Terra Mallorca) és una de les joies amagades en el cor de Mallorca, petit, però amb tota la tradició familiar que el fa únic, pot bravejar de ser quasi centenari, ja que la seva història arrenca en els anys 30 del segle passat.

Des de la mort del seu pare, Guillem Galmés, l’enòleg Arnau Galmés, que assessora cellers amb tant de pes en el sector com la binissalemera José L. Ferrer, ha assumit plenament la direcció del celler familiar i està decidit a donar un nou impuls als vins, que tenen un reconegut prestigi. Des de Petra ha situat un dels seus negres Es Pujol de Maria, entre els millors de tota l’illa. En aquesta etapa, Galmés vol fer més sòlid el seu projecte. A ca seva se sent lliure per deixar anar tota la seva creativitat i tècnica i apostar per elaboracions molt personals. Enguany aposta fort pel blanc.

El celler ha apostat per una línia de vins blancs d’autor d’altíssima qualitat inspirats en les varietats autòctones. Es tracta d’una nova línia moderna i mediterrània que ofereix vins molt gastronòmics per acompanyar els àpats estiuencs.

L’enòleg Arnau Galmés, hereu d’una nissaga de vinaters de Petra, al celler de Galmés i Ferrer/Cedida

Dos monovarietals i un cupatge ben elaborats

Per començar parlem del Blanc de Blancs: Un cupatge de viognier, giró ros, premsa blanc i Sauvingon intens i molt personal, aròmatc i molt equilibrat que que casa bé amb els plats de pasta, marisc, formatges frescos.

El Blanc Opal, un vi blanc delicat fet exclusivament de sauvignon blanc molt madurat amb una elaboració pensada perquè destaquin les seves aromes i deixi una sensació suau, untosa i persistent a la boca. Als clàssics plats de peix i marisc hi podem afegir en aquest cas els de caça i el formatge de cabra. Es recomana, abans d’obrir l’ampolla, agitar-la suaument perquè el vi obtingui un punt d’opalescència.

I finalment el Girò Ros. Un vi molt expressiu que extreu tot el potencial d’aquesta varietat local. Equilibrat i de llàgrima intensa, aquest vi ofereix sensacions cremoses, com de pastisseria, amb persistència llarga. En aquest cas es recomana, especialment per arrossos melosos, carns blancs i peix blau

Com dèiem, una col·lecció de blancs molt gastronòmics que permet triar un per a cada ocasió.

Més notícies
La nova bodega de Galmés i Ferrer, que substituí l'antic celler de Petra/Cedida
El món del vi de Mallorca plora la mort del vinater Guillem Galmés, de Petra
Va mantenir la tradició de fer Vi de Missa i Vi Ranci al celler que ara duu el seu fill, l’enòleg Arnau Galmés
Neus Forteza-Rey ens reb a la porta del restaurant | cedida
Cuina casolana i vins de la comarca, al Juníper Petit Hotel de Petra
Segon lliurament de 'Taula Parada' a partir de la visita a l'establiment que regenta Neus Forteza-Rey, on hi trobareu una carta ben assortida i vins de les distintes zones productores de Mallorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa