Balears Vadevi
Una hamburguesa vegetal ‘made in Mallorca’, finalista al Rethink Food

El Centre de Formació Professional ADEMA ha quedat finalista del concurs “Rethink Food-*International Virtual Challenge”, impulsat per Confederació Espanyola de Centres d’Ensenyament (CECE), dirigit a professors, formadors, estudiants i centres d’FP del sector HORECA l’objectiu principal del qual és el de reunir receptes sostenibles, amb baixa petjada de carboni i amb zero de desaprofitament alimentari dins d’un context de recepta saludable. Aquest projecte pretén desenvolupar habilitats verdes en els currículums agroalimentaris dels itineraris d’FP.

L’equip del Grau Superior d’FP de Dietètica d’ADEMA va presentar una recepta “hamburguesa de vegetal, acompanyada de minestra de verdures“, elaborada pels estudiants i els docents Pablo Estebala i Pilar Soler.

Miquel Mestre, Pablo Estebala, Ventura Blach, Pilar Soler y Dolores Llamas/ADEMA

Una hamburguesa sostenible, sí

Segons ha explicat el dietista-nutricionista i docent de ADEMA, Pablo Estebala, “la idea presentada es tracta d’una hamburguesa de cigrons amb verdures acompanyada de verdures saltades amb salsa d’all i julivert. Optem per productes de temporada (primavera-estiu) i que es conreessin també a Mallorca. Per tant, complia amb totes les premisses de baixes emissions de carboni, proximitat i mínim de desaprofitament alimentari”.

En aquest sentit, Estebala ha explicat que el projecte Vet Loves Food, impulsat per la CECE, sorgeix de la necessitat de lluitar contra el desaprofitament d’aliments i ajudar a aconseguir els objectius de la Unió Europea en termes de reducció del desaprofitament alimentari.

El president de l’Associació Provincial de Centres d’Ensenyament de Balears (CECEIB), Ventura Blach, ha mostrat la seva satisfacció per aquesta distinció que ha estat atorgada a un centre de Balears, complint els objectius d’un projecte que pretén desenvolupar habilitats verdes en els currículums agroalimentaris dels itineraris d’FP per a contribuir al desenvolupament d’un enfocament sostenible en la prevenció contra el desaprofitament d’aliments.

D’altra banda, ha detallat que “pretén desenvolupar competències ecològiques en els plans d’estudis agroalimentaris dels itineraris educatius d’FP i sensibilitzar a aquest sector sobre la prevenció del malbaratament d’aliments”.

Els ingredients que haureu de tenir a mà per fer l’hamburguesa finalista/Cedida

Des d’ADEMA, s’ha confeccionat la recepta d’hamburguesa de vegetal amb els següents ingredients: cigrons, ceba blanca, pebre vermell i verd, carabassó, oli d’oliva verge extra, sal i espècies (pebre negre i orenga).

Per a la recepta es van utilitzar els següents ingredients:
– Ciurons
– Ceba blanca
– Pebre vermell i verd
– Carabassó
– Oli d’oliva verge extra
– Sal i espècies (pebre negre i orenga)
Procés:
1. Primer rentem els ciurons i les verdures, i a continuació trossegem les verdures i triturem els ciurons cuits.
2. Seguidament sofregim totes les verdures amb un ratxet d’oli d’oliva verge extra. Quan les verdures tenen un color daurat afegirem els ciurons (anem removent uns minuts), i després, quan ja tenguin color, ho posarem tot dins un bol.
3. A continuació, ens rentem bé les mans i agafem trossos de la massa i comencem a donar forma d’“hamburguesa / coca”. Tot seguit durem les “hamburgueses” 20 minuts al congelador.
4. Finalment, en una paella hi posarem una mica d’oli d’oliva verge extra i cuinem les hamburgueses.

Més notícies
Ponents i organitzadors de la jornada/Cedida
La sostenibilitat en la vitivinicultura, element estratègic a debat
Una jornada organitzada per ALFATEC evidencia la necessitat de tenir en compte aquest factor cara al futur del sector
Compost | shutterstock
‘Tanca el cercle’, un pas més cap a la sostenibilitat agrària a Mallorca
Pla estratègic per al tancament del cercle de la matèria orgànica amb el qual estimen que es podria arribar a produir més de 80.000 tones de compost l’any

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa