Balears Vadevi
Homenatge a les collidores de Banyalbufar

Continua la recerca per part del Consell de Mallorca de les dones Collidores d’oliva de la Serra de Tramuntana, un col·lectiu que varen ser guardonades amb la Medalla d’Honor i Gratitud de Mallorca 2021.

Aquest dilluns 29 d’agost a Banyalbufar, les Collidores han estat les protagonistes de l’homenatge que ha organitzat la institució insular amb la col·laboració del ajuntament. La presidenta del Consell Catalina Cladera ha destacat que ja s’ha localitzat més de 80 dones que treballaven collint oliva a la Serra de Tramuntana. “Estam molt satisfets perquè estam molt a prop d’arribar a cent, una xifra que ens plantejàvem de partida quan no havíem iniciat la campanya de recerca”.

Les collidores de Banyalbufar han estat les protagonistes de la trobada d’aquest dilluns | Foto: Consell de Mallorca

Nous reconeixements aquest mes de setembre

Aquest proper mes de setembre està previst que es duguin a terme més actes de reconeixement a les Collidores per la seva contribució al desenvolupament de l’empresa oliera i a la preservació de la Serra als municipis de Bunyola i Fornalutx, i durant el mes de novembre a Caïmari i Calvià. El de Banyalbufar serà quart acte organitzat per ajuntaments de Mallorca. El primer va ser a Campanet, el segon va ser a Sóller i el tercer va tenir lloc a Puigpunyent.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha agraït la col·laboració dels ajuntaments i ha destacat que l’objectiu del Consell “és trobar totes les Collidores, ja que són la darrera generació que poden traslladar la seva història que forma part de la història de la Serra i de Mallorca”. Garcías ha explicat que s’està realitzant un documental per donar a conèixer la figura de les Collidores i que es posarà en marxa un projecte de recollida de testimonis perquè la seva memòria no es perdi

Més notícies
Bel Seguí rebé, en nom de les collidores de la Serra de Tramuntana, el reconeixement del Consell de Mallorca | CIM
Les collidores d’oliva reben l’homenatge del Consell de Mallorca
Una representació del col·lectiu va recollir el guardó a la gala de la Diada
Les collidores d’oliva reben un homenatge coincidint amb la Setmana de la Dona
La Festa de l’Oliva de la DOP Oliva de Mallorca d'enguany va ser l'excusa per reconèixer la tasca de les dones del sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa