Balears Vadevi
Izán Guevara defensa la sobrassada en la nutrició dels esportistes d’elit

Tot va començar a finals de l’any passat, en el mes d’octubre, quan el pilot mallorquí de motociclisme i campió del Món de Moto 3 Izán Guevara va dir públicament “A les Illes Balears es fa bona feina, no sé si serà cosa de les ensaïmades o de la sobrassada“. Paraules valentes venint d’un esportista d’elit com Guevara, que ha de tenir una cura especial per la seva alimentació.

Aquesta setmana el pilot mallorquí ha visitat la fàbrica EL Zagal de Felanitx, on es produeix una gran quantitat de sobrassada, convidat pel consell regulador IGP Sobrassada de Mallorca, per a conèixer en primera persona el mètode d’elaboració, curació i l’origen del producte més típic de Mallorca. El pilot, que aprofita els seus últims dies a l’illa abans d’iniciar el mundial de Moto2 a Jerez, ha estat acompanyat d’Andreu Palou, president del Consell Regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca i de Cristian Tejedor, propietari d’El Zagal i del mestre arrosser de la Selecció Espanyola de Cuina de Competició i ‘Gurmet de la Vermella’, Kike Martí.

Un producte de qualitat que no falla

Andreu Palou, president del Consell Regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca, ha expressat que “estem encantats que Izán s’hagi desplaçat fins aquí i que hagi pogut viure aquesta experiència de primera mà”.

“La sobrassada és el producte més emblemàtic de Mallorca, es tracta d’un producte de qualitat, exquisit, i representa la tradició i la cultura mediterrània. Des del Consell Regulador ens preocupem de conservar i mantenir aquests estàndards de qualitat i gràcies a la IGP hem aconseguit que totes les qualitats i essències de la sobrassada s’hagin pogut harmonitzar, fent d’aquest producte un producte que no falla”, ha destacat Andreu Palou.

Per part seva, Cristian Tejedor, propietari d’El Zagal ha volgut destacar que tots els assistents “han pogut veure com és una fàbrica de sobrassada i tots els processos de producció, elaboració i envasat. La nostra fàbrica es va fundar en 1905, portem 118 anys d’història fent sobrassada de Mallorca i poder ensenyar tot el que fem a un campió, que porta el nostre producte per tot el món, és un orgull per a nosaltres”.

Guevara en un moment de la visita/Cedida

Durant la visita es va veure la sala de fabricació, on es realitza el picat i pastat de la sobrassada. Allí, Andreu Palou i Cristian Tejedor han explicat al campió del món de Moto3 el procés que es duu a terme per a deixar llest el producte per al seu embutit. Després, a la sala on s’omplen les sobrassades, Izán Guevara es va animar a lligar una peça. El recorregut acabà a les zones d’assecat, i d’embalatge, des d’on s’embolcalla el producte per a la seva distribució.

“En ser mallorquí estic molt relacionat amb aquest producte local i sempre tenim sobrassada a ca nostra. La sobrassada juga un paper important en la dieta d’un esportista, ja que és un aliment que conté un alt valor nutricional i és una molt bona font d’energia per a nosaltres perquè som esportistes i cremem molt”, ha declarat el pilot mallorquí, campió de Moto3.

Una vegada ha finalitzada la visita, Izán Guevara ha volgut agrair a Consell regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca la invitació. ” Se’m va oferir conèixer el procés d’elaboració de la sobrassada de primera mà i no hi vaig dubtar a dir que sí”.

“Estic molt content que El Zagal hagi comptat amb la meva presència perquè, a més, m’ha ajudat a visibilitzar la sobrassada en altres llocs fora de Mallorca”, ha afirmat Izán Guevara.

Palou: “La sobrassada és el producte més emblemàtic de Mallorca, es tracta d’un producte de qualitat, exquisit, i representa la tradició i la cultura mediterrània”/Cedida

En l’àmbit purament esportiu, el campió del Món de Moto3 ha destacat que en la seva primera temporada en Moto2 “el meu objectiu principal és fer bones carreres, pujar-me al podium en alguna ocasió, intentar estar davant i estar content al final de temporada amb els meus resultats de tot l’any”.

A la visita també han assistit el Conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell Insular de Mallorca, Jaume Alzamora i el director Insular de Promoció Econòmica i Producte Local, Joan Font.

Jaume Alzamora ha destacat que la sobrassada “és un producte identitari de Mallorca i forma part de la nostra manera de ser i entendre la cultura i la tradició. Hem de tenir, tant a l’agricultura com a la ramaderia, com a sectors estratègics per a desenvolupar el nostre model econòmic”.

Per part seva, el mestre arrosser de la Selecció Espanyola de Cuina de Competició i ‘Gurmet de la Vermella’, Kike Martí, ha assegurat que “la sobrassada és una icona a nivell gastronòmic dins i fora de les nostres fronteres que hem de continuar promocionant tal com ha fet Izán Guevara”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa