Balears Vadevi
Josep Juhé, segon al ‘Ruinart Sommelier Challenge’ 2023

Josep Juhé, sommelier en cap de Bodegas Ribas, ha estat el segon millor sommelier en el concurs Ruinart Sommelier Challenge 2023, que ha tengut lloc a Donosti en el marc de la San Sebastián Gastronòmika. Juhé, que ja va destacar com millor sommelier de les Balears l’any passat, aspirava al primer lloc, del qual ha quedat a les portes.

La competició va ser molt disputada i el nivell dels participants molt elevat, segons ha reconegut el jurat del concurs. Hi participaren 40 professionals, deu d’ells, entre els quals Juhé, els millors d’Espanya. Les proves consistien en 4 tasts a cegues de tres escumosos 100% chardonnay i un de pinot noir, en les quals s’havia d’argumentar cada una de les afirmacions que es feien. Josep Juhé va ser molt a prop del primer lloc en la classificació que, finalment, va ser pel canari Diego Tornel.

No obstant això, Josep es mostra molt satisfet pel resultat:”Content! He estat molt a prop de guanyar, una pena! Però content pel segon lloc!”, declarava a Balears Vadevi.

Els sommeliers mallorquins a l’inici de la competició, han anat a donar suport a Josep Juhé/cedida

La satisfacció s’ha fet extensiva als seus companys, que viatjaven amb ell a Donosti per assistir al concurs: els sommeliers Gaby Lucas, Julio Torres, Ángel Ruiz i Georgia Scaramella. També de l’Assocació Balear de Sommeliers (ABS). El seu president, Daniel Àrias, destaca el bon paper que els professionals de les Balears estan fent en les competicions nacionals i internacionals, el que, afirma, és un orgull per a la nostra professió.

Araceli Servera parla des del celler familiar: A Can Ribas estam molt contents per ell! En Josep és una persona molt compromesa i motivada. Ens ha donat una altra visió, que és la de saber assessorar els nostres clients el millor vi pel millor moment. La visió d’un sommelier complementa la de l’enòleg i arrodoneix l’experiència dels visitants”.

Més notícies
Josep Juhé, el segon per l'esquerra, ha aconseguit la millor puntuació en el Campionat/ABS
Josep Juhé és el millor sommelier de Balears
Podrà participar en el campionat que es farà el mes d'abril al Salón Gourmets representant les Illes Balears
Josep Juhé en el tast dels vins de DO Pla i LLevant per Sant Marti/ DO Pla i Llevant
Josep Juhé: “Vaig cercar uns vins que refrescassin el dinar i que plaessin”
El sommelier del restaurant Zaranda va triar els vins del dinar del palau de l'Almudaina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa