Josep Juhé, sommelier en cap de Bodegas Ribas, ha estat el segon millor sommelier en el concurs Ruinart Sommelier Challenge 2023, que ha tengut lloc a Donosti en el marc de la San Sebastián Gastronòmika. Juhé, que ja va destacar com millor sommelier de les Balears l’any passat, aspirava al primer lloc, del qual ha quedat a les portes.
La competició va ser molt disputada i el nivell dels participants molt elevat, segons ha reconegut el jurat del concurs. Hi participaren 40 professionals, deu d’ells, entre els quals Juhé, els millors d’Espanya. Les proves consistien en 4 tasts a cegues de tres escumosos 100% chardonnay i un de pinot noir, en les quals s’havia d’argumentar cada una de les afirmacions que es feien. Josep Juhé va ser molt a prop del primer lloc en la classificació que, finalment, va ser pel canari Diego Tornel.
No obstant això, Josep es mostra molt satisfet pel resultat:”Content! He estat molt a prop de guanyar, una pena! Però content pel segon lloc!”, declarava a Balears Vadevi.

La satisfacció s’ha fet extensiva als seus companys, que viatjaven amb ell a Donosti per assistir al concurs: els sommeliers Gaby Lucas, Julio Torres, Ángel Ruiz i Georgia Scaramella. També de l’Assocació Balear de Sommeliers (ABS). El seu president, Daniel Àrias, destaca el bon paper que els professionals de les Balears estan fent en les competicions nacionals i internacionals, el que, afirma, és un orgull per a la nostra professió.
Araceli Servera parla des del celler familiar: A Can Ribas estam molt contents per ell! En Josep és una persona molt compromesa i motivada. Ens ha donat una altra visió, que és la de saber assessorar els nostres clients el millor vi pel millor moment. La visió d’un sommelier complementa la de l’enòleg i arrodoneix l’experiència dels visitants”.