El panorama dels nous vermuts no deixa de créixer, ara que fer l’aperitiu ha tornat a ser un acte social de moda. A Palma, i gràcies a la curolla d’un bàrman de prestigi (Millor bàrman d’Espanya en el LVII Congrés Nacional de Cocteleria l’any 2010), n’ha nascut un altre que té alguna cosa especial. Podríem dir que és un vermut “familiar”.
Luis Adolfo i Lorenzo ret homenatge a dos il·lustres personatges de la família de Rafa Martín de Brassclub i a les seves interminables xerrades en barres de bar. Luis Adolfo, amant del bon vi i el vermut i Lorenzo, apassionat de la cocteleria. “És un homenatge a tots els nostres pares per aquesta cultura que ens han passat i que volem mantenir, la del vermut dels dissabtes i els diumenges, al migdia, gaudint d’una bona xerrada i un bon vermut a la barra de qualsevol local”, diu Rafa Martín.

Una malvasia de Mortitx i molt més
Un exquisit i equilibrat vermut vermell que neix del raïm malvasia sembrada en Vinyes Mortitx (Escorca, Mallorca) i una acurada selecció de 17 botànics entre els quals l’absenta, aranja, murta, anís, marialluïsa, canyella, clau i cardamom, entre altres, una mescla de botànics amb els quals han aconseguit un vermut “més amarg, afruitat, amb un cos potent i dolçor mitjana, amb un contingut en sucre molt més baix”, explica Martín per afegir que tot això li dona el caràcter amarg i sec.
“Suggerim prendre-ho només de nevera, sense gel ni res. O si és estiu i et ve de gust, en tassó amb dos gels i un bocí de taronja, res més, per a potenciar el cítric”, aconsella Rafa Martín sobre aquest licor. A la presentació, que s’ha fet aquesta setmana, hi van assistir Rafa Martín de Brassclub, Xisco Albertí i Alejo Mira de La Vermutera, i Mateu Pons de Monvinus.