Balears Vadevi
Luis Adolfo i Lorenzo, un vermut per homenatjar els ‘bojos’ de l’aperitiu

El panorama dels nous vermuts no deixa de créixer, ara que fer l’aperitiu ha tornat a ser un acte social de moda. A Palma, i gràcies a la curolla d’un bàrman de prestigi (Millor bàrman d’Espanya en el LVII Congrés Nacional de Cocteleria l’any 2010), n’ha nascut un altre que té alguna cosa especial. Podríem dir que és un vermut “familiar”.

Luis Adolfo i Lorenzo ret homenatge a dos il·lustres personatges de la família de Rafa Martín de Brassclub i a les seves interminables xerrades en barres de bar. Luis Adolfo, amant del bon vi i el vermut i Lorenzo, apassionat de la cocteleria. “És un homenatge a tots els nostres pares per aquesta cultura que ens han passat i que volem mantenir, la del vermut dels dissabtes i els diumenges, al migdia, gaudint d’una bona xerrada i un bon vermut a la barra de qualsevol local”, diu Rafa Martín. 

Un vermut fet de Malvasia mallorquina i 17 botànics que “el fan més amarg, afruitat, amb un cos potent i dolçor mitjana, amb un contingut en sucre molt més baix”/Cedida

Una malvasia de Mortitx i molt més


Un exquisit i equilibrat vermut vermell que neix del raïm malvasia sembrada en Vinyes Mortitx (Escorca, Mallorca) i una acurada selecció de 17 botànics entre els quals l’absenta, aranja, murta, anís, marialluïsa, canyella, clau i cardamom, entre altres, una mescla de botànics amb els quals han aconseguit un vermut “més amarg, afruitat, amb un cos potent i dolçor mitjana, amb un contingut en sucre molt més baix”, explica Martín per afegir que tot això li dona el caràcter amarg i sec.

“Suggerim prendre-ho només de nevera, sense gel ni res. O si és estiu i et ve de gust, en tassó amb dos gels i un bocí de taronja, res més, per a potenciar el cítric”, aconsella Rafa Martín sobre aquest licor. A la presentació, que s’ha fet aquesta setmana, hi van assistir Rafa Martín de Brassclub, Xisco Albertí i Alejo Mira de La Vermutera, i Mateu Pons de Monvinus.

Més notícies
Vins i combinats al 'Tardeo' de Santa Maria/Cedida
Vins i vermuts santamariers al “tardeo” de la Fira de Primavera
Una iniciativa d'èxit d'una colla de vinaters desinhibits
No passis pena i Et dic coses, dos vermuts que sorprenen des de l’etiqueta
La Vermutera i 7103 Petit Celler es llancen al mercat amb un producte propi que no pot ser més mallorquí
El Vermut Puntiró, premi Producte Ecològic de l’any d’APAEMA
El guardó es va lliurar  coincidint  amb la Diada d'Agricultura Ecològica, a Porreres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa