Vins, olis, sobrassada, sal, etc…, són alguns dels productes que seran presents a Madrid Fusión a l’edició d’enguany, que tendrà lloc a partir de dilluns. Un any més els tastos i showcookings serviran per donar a conèixer la varietat del producte enogastronòmic que ofereixen les Illes Balears.
Pel que fa al vi, hi participaran els vins de la DO Binissalem i els de la IGP Vi de la Terra Mallorca en el marc de l’estand de la Fundació Mallorca Turisme del Consell Insular de Mallorca, al costat d’altres productes gastronòmics de qualitat l’Illa: IGP Sobrassada de Mallorca, DO Oli de Mallorca i altres productes locals com: Flor de Sal d’Es Trenc, Agromallorca, Destilerias Dos Perellons i Es Garrover de Mallorca.
Una representació destacada de vins de Mallorca
“Coneixedors de les característiques del públic assistent a aquest congrés i de l’escassa presència dels nostres vins en el mercat nacional, la nostra participació té com a objectiu donar a conèixer les característiques de la DO Binissalem, l’àrea geogràfica, els seus cellers, les varietats de raïm locals i la singularitat dels seus vins, gairebé desconeguts en la Península.
A més, s’informarà de les activitats relacionades amb l’enoturisme dutes a terme pels cellers de la DO Binissalem i, especialment, el projecte Wine Days, l’11a edició del qual tindrà lloc del 17 al 26 de maig de 2024″, explica la directora de la DO Binissalem, Marga Amat.

Per a aquesta ocasió, la Denominació d’Origen Binissalem, ha seleccionat 4 vins monovarietals de diferents cellers, amb etiqueta genèrica, de les varietats Moll (2021, 2022) i Manto Negro (2021, 2022). Dues varietats de raïm locals que, al costat de les característiques del sòl i el clima, imprimeixen l’essència i singularitat dels vins d’aquesta DO.
Dins del programa d’activitats de l’estand, l’Escola d’Hostaleria de les illes Balears (EHIB) ha preparat una selecció de plats que s’acompanyaran amb vins de la DO Binissalem i de la IGP Vi de la Terra Mallorca, que també seran protagonistes dels maridatges. Es podran tastar fins a 6 vins diferents de l’IGP Mallorca, com ara el Blanc de Blancs, de Can Vidalet; Supernins, de Son Vich de Superna; el Giró Ros, de Karretània; Selección 2019, de Son Juliana; el Cadmo, de Can Xanet; Gironauta, de Microceller Son Crespí i el callet, de Santa Catarina.
El sommelier Francesc Alabat, professor de l’Escola d’Hostaleria de les Illes Balears serà el responsable de fer els diferents maridatges.
Fins a 13 referències formaran la barra de tast de la DO Oli de Mallorca
Al llarg dels tres dies de la fira, a l’espai de la DO Oli de Mallorca els visitants tindran l’oportunitat de realitzar un recorregut per olivars d’arreu de Mallorca a través de l’aroma i sabor de més d’una dotzena d’Olis d’oliva verge extra de qualitat diferenciada com Treurer, Tianna Negre, Solivellas, SonMo, Son Mir, Son Mesquidassa, Son Matge, Sa Cadernera, Roqueta, Oli Verderol, Olis Sóller, Es Verger i Aubocassa.

El dilluns dia 29 de gener a les 13h, Kike Erazo (restaurant Morralla), xef guanyador en la darrera edició del concurs de tapes que organitza Oli de Mallorca (Oleotapa), presentarà amb un showcooking el Cappuccino, coca d’Oli de Mallorca i gamba vermella.
La degustació d’Oli de Mallorca també serà possible als showccokings de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, que ho presentaran amb un Verderol marinat amb taronges dolces de Sóller, cremós i bubble d’OOVE Oli de Mallorca, així com amb una proposta de coctelería: Aromes d’olivera.
Un programa ple de propostes
Dilluns 29 de gener
- 11:30 h Presentació tapa i còctel Selvatge + Agromallorca: – Galeta de farina de xeixa amb ragú de tomàtiga de ramallet – Bloody Mary de tomàtiga de ramellet aclarit lleument picant.
- 13:00 h Presentació oleotapa guanyadora 2023 del CRDO Oli i Oliva de Mallorca: Cappuccino i coca d’Oli de Mallorca amb gamba vermella, a càrrec de Kike Erazo.
- 14:00 h Showcooking i degustació a càrrec de la EHIB: Esfera cruixent farcida de crema airejada “sifó” de IGP Sobrassada de Mallorca amb compota de peres i pebre de Jamaica i codony. Maridatge a càrrec de DO Binissalem: blanc 2021 Moll 100% DO Binissalem.
- 15:00 h Showcooking i degustació a càrrec de la EHIB: Verderol marinat amb taronges dolces de Sóller, cremós i “Bubble” de AOVE DO Oli de Mallorca
- Maridatge a càrrec de Vi de la Terra: Blanc VT Mallorca Projecte Terra Gir ros 90% Malvasia 10%
- 16:00 h Showcooking i degustació a càrrec de la EHIB: Brioix de garrofa amb cremós de xocolata blanca, salsa de caramel salat i “Tambó” d’avellanes. Maridatge a càrrec de DO Binissalem: Negre 2021 Manto Negro 100%.
- 17:00 h Còctel i degustació a càrrec de la EHIB: Aromes d’olivera, per la EHIB.
Dimarts 30 de gener
- 12:00 h Presentació i degustació EHIB als mitjans: Esfera cruixent farcida de crema airejada “sifó” de IGP Sobrassada de Mallorca amb compota de peres i pebre de Jamaica i codony.
- Maridatge a càrrec de Vi de la Terra i DO Binissalem: Negre Supernins Mantonegro 100% – Negre 2022 Manto Negro 100% DO Binissalem
- 13:15 h Presentació i degustació del còctel a càrrec de Dos Perellons.
- 14:00 h Showcooking i degustació a càrrec de la EHIB: Verderol marinat amb taronges dolces de Sóller, cremós i “Bubble” de AOVE DO Oli de Mallorca. Maridatge a càrrec de Vi de la Terra: Blanc Vi de la Terra Gironauta 2022 – 100% Giró ros
- 16:00 h Showcooking i degustació a càrrec de la EHIB: Brioix de garrova amb cremós de xocolata blanca, salsa de caramel salat i “Tambó” d’avellanes
- Maridatge a càrrec de Vi de la Terra: Negre Ca Xanet Cadmo 2019 – Cuputge Syrah, mantonegro, gorgollassa i callet
- 17:00 h Còctel i degustació a càrrec de la EHIB: Aromes d’olivera, per la EHIB
Dimecres 31 de gener
- 12:00 h Presentació i degustació EHIB: Esfera cruixent farcida de crema airejada “sifó” de IGP Sobrassada de Mallorca amb compota de peres i pebre de Jamaica i codony.
- Maridatge a càrrec de DO Binissalem: Negre 2021 Manto Negro 100%.
- 13:30 h Showcooking i degustació a càrrec de la EHIB: Verderol marinat amb taronges dolces de Sóller, cremós i “Bubble” de AOVE DO Oli de Mallorca.
- Maridatge a càrrec de DO Binissalem: Blanco 2022 Moll 100%.
- 14.30 h Showcooking i degustació a càrrec de la EHIB: Brioix de garrofa amb cremós de xocolata blanca, salsa de caramel salat i “Tambó” d’avellanes. I maridatge a càrrec de Vi de la Terra: negre Son Juliana Callet 100% 2019.
- 15:30 h Còctel i degustació a càrrec de la EHIB: Aromes d’olivera, per la EHIB.