Arranca l’estiu i arranquen les ganes de fer activitats. El bon temps acompanya per sortir de la rutina i provar noves experiències. “Amants del bon beure i el bon menjar, traieu l’agenda que aquesta setmana està carregada a Manacor”, diuen des de Brusca Brewpub, que ens proposen diverses activitats on despertar tots els sentits:
Dijous dia 29 de juny a les set i mitja del capvespre els brusquers de Manacor organitzen un tast de cerveses especials de gran qualitat. Una oportunitat per conèixer petits productors amb elaboracions molt particulars mentre s’expliquen que les fa úniques: Hi haurà una picada per fer paret, música de fons i un espai encantador. “Bon pla per un dijous, no? El preu són 25 € per persona. Us deixem el llistat de les cerveses que podreu provar si us animeu”, afegeixen:
- Setembre de Ale Agullons: es tracta d’un cupatge entre una cervesa base pale ale i un alambic jove de la famosa cervesa belga de fermentacions espontànies Cantillon. (Un altre dia ja vos comentarem més sobre cerveses alambic). Aquest cupatge envelleix en botes de roure aproximadament un any i després més temps en ampolla. La cervesa que es tastarà és de l’any 2019.
- Cireres de Ale Agullons: Aquesta cervesa àcida té la mateixa cervesa de base pale ale, però envellida en botes durant 2 anys. Després s’afegeixen cireres i es deixa envellir en ampolla més temps.
- Cosmic trance de Màger: Cervesa artesana de fermentació mixta amb groselles vermelles i negres naturals i condicionada en botes de vi durant 6 mesos.
- Berliner Weisse melocotón de Espiga: Una cervesa molt refrescant, inspirada en l’estil típic de Berlín suau i àcid i en aquest cas amb melicotó.
- Hazy IPA de Dougall’s en col·laboració amb Basqueland: La unió de dues mítiques cerveseres de la península s’ajunten creant una IPA sedosa amb intensos aromes a pinya, mango i gominoles.
- Porter de Or i Plata Cervesers de la Microcerveseria de Sabadell: Es tracta d’una cervesa negra d’estil anglès, molt fàcil de beure i amb matisos molt interessants. “Els brusquers ens reconeixen que aquesta cervesera és una joia amagada a 30 minuts de Barcelona, amb una gran qualitat amb tot el que elaboren”, diuen Neus Llopis i Miquel Gelabert, de Brusca.

Miquel Gelabert Fullana torna a la cuina
I diumenge dia 2 de juliol a les vuit del capvespre ens proposen començar el mes amb un sopar maridatge sortit de la col·laboració de Brusca i el conegut bodeguer Miquel Gelabert Fullana, de Vins Miquel Gelabert.
En aquest sopar l’èxit està assegurat només coneixent els elaboradors. Tots altament reputats al seu àmbit. Ja sabeu el que diuen, “tal pare, tal fill”. Al sopar ens proposen 8 elaboracions de cuina creades per l’ocasió amb cerveses i vins de km 0, mai més ben dit. L’any passat ja van fer aquesta combinació i va ser tot un èxit. No va quedar ni una plaça lliure. Els que van tenir la sort de poder assistir poden corroborar l’espectacular sopar del qual van gaudir. No ens volen avançar res, insisteixen que s’ha de viure l’experiència. Però sí que ens diuen que als beures tornarà a haver-hi diferents tipus de fermentats: des de cerveses torrades, rosses afruitades, àcida amb fruita fins vi escumós, dolç, negre, etc. Tot pensat per poder crear una experiència completa d’ençà que seus a la taula.
De les elaboracions de cuina s’encarrega en Miquel Gelabert Fullana, que abans de ser bodeguer va ser cuiner durant 30 anys, a Cala Millor, on tenia el seu propi restaurant. Encara avui en dia, antics clients del restaurant recorden amb enyorança les seves elaboracions particulars. Aquests maridatges a Brusca són dels pocs moments que es pot gaudir la cuina del Miquel. Així que ja sabeu, trèieu el telèfon i reserveu que les place són molt limitades.
