Balears Vadevi
Vuit rutes gastronòmiques recorreran Mallorca

Ja se n’ha fet la presentació oficial: aquest mes de maig torna la Mostra de Cuina de Mallorca, un projecte de Restauració Mallorca CAEB des del qual s’organitzen rutes gastronòmiques per diverses zones de Mallorca amb l’objectiu de promocionar el sector de la restauració i el consum de productes locals. I aquest dijous 12 de maig, s’estrena la primera. A Palma.

A la presentació hi assistiren la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el conseller executiu de Transició, Turisme i Esports, i president de la Fundació Mallorca Turisme, Andreu Serra; el president de Restauració Mallorca CAEB, Alfonso Robledo; i el director general d’AgenciaCom, Antoni Martorell, entre altres autoritats i professionals de la restauració.

Cladera manifestava que “donam suport a la Mostra perquè reuneix dos objectius estratègics del Consell. D’una banda, promociona Mallorca com a destí turístic gastronòmic i això ens reforça com a destinació de qualitat durant tot l’any, i també és una iniciativa de reactivació econòmica que dona força a diversos sectors, com la restauració, el producte local, els comerços i els artistes, gràcies a les activitats culturals incloses a la Mostra”, ha assegurat la presidenta del Consell.

Presentació de la Mostra a Palma | Consell de Mallorca

Alfonso Robledo, per la seva banda, ha explicava que “la Mostra de Cuina de Mallorca aspira a continuar essent una de les cites gastronòmiques més importants de l’any, allà on els establiments inscrits ofereixen les receptes més desitjades pels clients, amb els productes locals i de temporada”, ha declarat el president de Restauració Mallorca CAEB. “Volem que la gent de tota l’illa gaudeixi de la cuina de Mallorca als bars i restaurants. Quedaran satisfets”, ha garantit.

Segons ha detallat el director general d’AgenciaCom, Antoni Martorell, s’han dissenyat vuit rutes per tota l’Illa de Mallorca, amb vuit zones fàcilment reconeixibles que comptin amb la implicació de les entitats i empreses locals. Durant els mesos de maig, juny i juliol es farà una ruta setmanal segons el següent calendari:

  • RUTA PALMA: Formada per restaurants de la capital, del 12 de maig al 15 de maig.
  • RUTA NORD: Formada per restaurants dels municipis de Pollença, Muro, Sa Pobla, Alcúdia i Santa Margalida. Se celebrarà del 19 de maig al 22 de maig.
  • RUTA SERRA SUD: Formada per restaurants dels municipis de Calvià, Andratx, Estellencs, Puigpunyent i Banyalbufar. Se celebrarà del 26 de maig al 29 de maig.
  • RUTA LLEVANT: Formada per restaurants dels municipis d’Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç i Manacor. Se celebrarà del 02 de juny al 05 de juny.
  • RUTA MIGJORN: Formada per restaurants dels municipis de Llucmajor, Porreres, Campos, Ses Salines, Santanyí i Felanitx. Se celebrarà del 09 de juny al 12 de juny.
  • RUTA SERRA NORD: Formada per restaurants dels municipis d’Escorca, Fornalutx, Sóller, Bunyola, Deià, Valldemossa i Esporles. Se celebrarà del 16 de juny al 19 de juny.
  • RUTA PLA: Formada per restaurants dels municipis de Santa Eugènia, Algaida, Sencelles, Montuïri, Lloret, Costitx, Sant Joan, Sineu, Llubí, Maria, Ariany, Petra i Vilafranca. Se celebrarà del 23 de juny al 26 de juny.
  • RUTA RAIGER: Formada per restaurants dels municipis d’Alaró, Binissalem, Búger, Campanet, Consell, Lloseta, Inca, Mancor de la Vall, Marratxí, Santa Maria del Camí y Selva. Se celebrarà del 30 de juny al 03 de juliol.

Per animar i atreure gent a la Mostra, es programaran actuacions musicals. Més detalls i consulta dels menús de cada ruta, en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa