Balears Vadevi
Una nova anyada dels vins amb DO Pla i Llevant ja és aquí

Aquesta passada setmana s’ha fet la presentació dels vins de l’anyada 2022 de la DO Pla i Llevant, a l’hotel Valparaíso de Palma. Oferiren a tastar els seus vins onze dels cellers de la denominació d’origen i unes tres-centes persones pogueren degustar els vins de la nova anyada que varen ser molt del gust dels participants, a pesar que el mal temps complicava l’arribada des de tots els punts de Mallorca.

El públic jove es va animant a introduir-se en el món del vi de Mallorca/Biel Modino

Una anyada marcada per les especials circunstàncies climatològiques

Diuen des del Consell Regulador que hi havia expectació per tastar els vins de l’any 2022 a causa de les condicions del temps atmosfèric que es varen donar durant tot l’any. Hivern i primavera no varen ser massa plujoses. Les temperatures a començament de primavera varen pujar i es varen mantenir més elevades del que és normal. Especialment, l’estiu va ser molt càlid i sec i més que una onada de calor es va patir una tempesta contínua de calor.

Hi havia doncs preocupació per comprovar com havia afectat la calor a les vinyes i al vi, malgrat que les vinyes van presentar un aspecte sanitari francament bo en el moment de la verema. Les malalties habituals: míldiu, cendrada i, a vegades, botritis, no varen aparèixer, pel que els raïms varen entrar ben sans als cellers. La calor elevada va fer necessari que la vigilància de l’evolució del verol i maduració fos continu. Moltes vinyes varen presentar una maduració escalonada que va provocar que fossin veremades fins en quatre ocasions agafant cada vegada els raïms més madurs i, d’aquesta manera, oferissin la màxima qualitat.

El tradicional brindis amb les autoritats que es volgueren afegir a la cita del Pla i Llevant/Biel Modino

L’acte va comptar amb la presència de Mae de la Concha, consellera d’Agricultura, el director general d’Agricultura Fernando Fernández i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora i la col·laboració d’altres denominacions d’origen, que aportaren els seus productes perquè la presentació es convertís en una autèntica festa pels sentits. Hi foren presents també la DO del Formatge de Maó, la DO de l’Oli de Mallorca, la IGP de la Sobrassada i la IGP De l’Ametlla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa