Balears Vadevi
L’ONCE dedica un cupó al Variat mallorquí

L’ONCE dedica un cupó al variat mallorquí, la tapa de tapes que barreja diversos sabors, correspondrà al sorteig del dia 2 de març, de la sèrie El cupó se’n va de tapes. Cinc milions i mig de cupons difondran aquest curiós aperitiu de Mallorca. La foto realitzada per Arthur Leblanch il·lustra cinc milions i mig de cupons que es posaran a la venda en tot el territori espanyol.

José Antonio Toledo, delegat de l’ONCE a Illes Balears, i Josep Aloy, director general de Turisme del Govern Balear, han presentat aquest cupó, a Palma.

I què és un ‘variat’?

El variat mallorquí és una tapa de tapes, ja que en un mateix plat es barregen diversos aliments, com a calamars, pilotes, croquetes, carn i ensalada russa. La seva peculiaritat està en la varietat i diversitat dels seus ingredients.

És una especialitat de molts de bars de Mallorca, alguns d’ells de molta a nomenada (sa Miss i Cas Cotxer de Sa Pobla, Can Primde Santa Eugènia,Can Melis d’Inca, S’Estanc Vell de Vilafranca i Clandestí, Bodega La Rambla i Bar Mavi, de Palma, per exemple), amb més de 60 anys d’història. Està vinculat a l’hora de l’aperitiu, però és cert que molta gent el demana per berenar, al matí.

S’ha convertit en un dels plats més coneguts de la gastronomia illenca i té moltes variants, segons la zona o el bar que el prepari. Al variat li han dedicat llibres i molt serioses reflexions i és una d’aquelles coses que desperta passions: o no pots viure sense o no l’entens de cap manera. En qualsevol cas, ara amb aquesta edició del cupó, la sèrie el cupó se’n va de tapes té en compte aquesta especialitat gastronòmica típica d’aquesta illa de Mallorca i es podrà dir que el variat ha traspassat les nostres fronteres.

Moment de la presentació del cupó/ONCE

La sèrie ‘El cupó se’n va de tapes’ s’inicia el mes de gener de 2024 i correspon a cupons dels dissabtes. Amb ella, l’ONCE vol compartir amb la ciutadania aquelles tapes típiques de cada comunitat autònoma i de les Ciutats Autònomes de Ceuta i Melilla, i il·lustrar cada cupó amb aquella tapa que sigui més representativa i que se serveix en els locals dedicats a l’hostaleria o, en el cas de les comunitats en la qual l’anar de tapes no és tan típic, aquells plats populars que se serveixen com a aperitiu per a obrir boca abans de dinar o sopar.

Més notícies
Llarga vida al variat mallorquí, una proposta per llepar-se els dits!
A la fi algú ha pensat a elevar el “variat” a la categoria gastronòmica que es mereix.
El variat mallorquí es planta a Barcelona
Ràdio Mallorca i Disset Edicions presenten a l'Ateneu Barcelonès la segona edició del llibre que vol posar en valor aquesta tapa de tapes típicament mallorquina

Comentaris

  1. Icona del comentari de: a mitges a febrer 23, 2024 | 10:42
    a mitges febrer 23, 2024 | 10:42
    Doncs podrien posar "Eivissa", enlloc de "Ibiza".

Respon a a mitges Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa