Agromallorca ha celebrat des de S’Hort d’en Boira el reconeixement a Millor Producte Sostenible, atorgat en el marc de la quarta edició dels premis BBVA i el Celler de Can Roca a la Tomàtiga de Ramellet de Mallorca Ecològica.

Per quart any consecutiu, el banc i els germans Roca ha reconegut la labor de deu productors compromesos amb el medi ambient i la producció inclusiva i responsable. En aquesta edició el jurat, format per membres de BBVA, El Celler i la Fundació Ecologia i Desenvolupament (ECODES), ha valorat la incorporació de criteris mediambientals, socials i de sostenibilitat econòmica en els seus models de negoci. En concret, aspectes com la disminució de la petjada de carboni, la incorporació de mesures per a millorar l’eficiència energètica durant els processos de producció, les mesures adoptades en matèria d’inclusió social i el relleu generacional en l’empresa, així com la importància de la seva activitat com a motor de desenvolupament de les zones rurals.
Els productes premiats en aquesta edició, que compten amb el certificat oficial de producció ecològica, formaran part d’una de les receptes que els germans Roca elaboren i difonen dins de Gastronomia sostenible. Una iniciativa que BBVA també impulsa al costat del Celler de Can Roca per a fer costat als petits productors d’Espanya i promoure la cuina saludable amb productes de temporada. A més, es donaran a conèixer les històries inspiradores de cadascun dels guanyadors a través d’un pla de difusió que contribuirà a situar-se en el mapa de la producció sostenible local.

Un esforç reconegut per tots
A la festa hi era present el nou conseller d’Agricultura, Joan Simonet, qui va fer una intervenció tot destacant la “feina ben feta en favor de la sostenibilitat i la rendibilitat” de l’empresa Agromallorca, al capdavant de la qual hi ha Isabel Vicens. El conseller va ressaltar la importància que empreses com Agromallorca hagin sabut adaptar-se als nous temps i va encoratjar l’empresa a continuar fent aquest esforç per mantenir els productes de qualitat. “Cal recordar que la tomàtiga de ramellet d’Agromallorca, va dir Simonet, està avalada amb el certificat ‘Tomàtiga de Ramellet de Mallorca’ del Govern de les Illes Balears”.
Els gairebé 100 convidats van poder conèixer la finca on hi ha la plantació d’aquestes tomàtigues úniques en el món i on aquest producte singular i de la màxima qualitat creix i aviat es podrà collir.
Hi va haver un sopar fred elaborat pel xef Claudio Lemos, que a més va dissenyar un còctel amb tomàtiga de ramellet i altres productes locals de l’illa.

Agromallorca, compromesa amb la sostenibilitat
Fundada en 1964, Agromallorca (Palma) compta amb la tercera generació de persones implicades a produir diferents tipus d’hortalisses i fruites. Contribueix amb l’economia circular a través d’una planta de lombricompostatge i de l’ús d’envasos reutilitzables. Redueix el seu impacte en el planeta amb la recollida d’energia solar gràcies a una instal·lació de plaques fotovoltaiques.
Respecte a l’ús de l’aigua, fa la recollida d’aigües pluvials i controla el reg amb sensors. Disposa de certificats com GLOBALG.A.P, i la seva tomàtiga de ramellet està avalada amb el certificat ‘Tomàtiga de Ramellet de Mallorca’ del Govern Balear. En matèria social, col·labora amb diferents organitzacions mallorquines per a la defensa i promoció del producte local, cooperatives agroalimentàries d’Espanya, i forma part d’un projecte europeu que analitza la relació entre el sector agroalimentari i el turisme a través de la innovació tecnològica.