Balears Vadevi
‘Serra de Tramuntana’, un segell de qualitat en suport al producte local

El Consell de Mallorca ha presentat el Distintiu Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial en un acte que s’ha dut a terme a la finca de Son Marroig, Deià. 

Aquest nou segell és una eina per reactivar l’economia i preservar aquest Patrimoni Mundial. “El distintiu serveix perquè les persones que consumeixen un producte o un servei que dugui aquest reconeixement, sàpiga que està col·laborant amb el manteniment, preservació i protecció de la serra de Tramuntana”, ha assegurat la consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana, Maria Antònia Garcías.

El Consell de Mallorca vol que els productors de la Serra de Tramuntana tenguin el suport que necessiten per continuar endavant/Cedida

El projecte va més enllà de la reactivació econòmica, també és un incentiu per l’agricultura ecològica, la incorporació de les energies renovables, el manteniment o renovació de les varietats tradicionals i l’ús de productes de quilòmetre zero. De fet, aquests són alguns dels compromisos que assumeixen les empreses que s’adhereixen al Distintiu i que han d’assolir en un termini de tres anys

La consellera ha remarcat que és un projecte en el qual s’hi està treballant des de fa més de cinc anys i ara, finalment, veu la llum. “Aquest distintiu posa l’accent en la dificultat de produir a la Serra productes de gran qualitat i competitius en el mercat”, ha dit.

Un projecte que vol afegir més productors cada dia

El Consell, a través del Consorci Serra de Tramuntana, es compromet a posar en marxa campanyes de difusió per donar a conèixer totes aquestes empreses, que són responsables i fan de la Serra un indret més sostenible.

Garcías ha recordat que ja hi ha 400 productors adherits al Distintiu. La Cooperativa de Sant Bartomeu de Sóller, Formatges Tramuntana, Vinyes Mortitx i la Cooperativa pagesa de Pollença varen signar el conveni amb el Consell de Mallorca per formar part del Distintiu

Garcías ha animat tots els sectors i empreses compromesos amb la Serra a fer feina plegats per promoure, amb aquest distintiu, una economia sostenible a la Serra. I també ha fet una crida a la ciutadania “a consumir aquests productes o serveis per contribuir a preservar la Serra de Tramuntana perquè la puguin gaudir les generacions futures”.

Una degustació de la cuina amb productes de la Serra de Tramuntana va cloure l’acte/CIM

A l’acte hi foren presents també la consellera d’Agricultura, Mae de la Concha i el batle de Deià, Lluís Apesteguia. Al final es va poder fer una degustació de plats elaborats amb productes de la Serra, per part de cuiners de prestigi, com són Ricardo Rossi, de Frédérick restaurant (Valldemosa), Maria Solivellas, del restaurant Ca Na Toneta (Caimari) i Marga Coll del restaurant Miceli (Selva).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa