El celler de Santa Eugènia Son Juliana (IGP Vi de la Terra Mallorca) ha tornat de l’edició d’estiu d’enguany del Berliner Wine Trophy amb bons resultats. Dues de les seves referències han estat distingides amb la màxima puntuació. Així, el Cuvée#2 2018 i el Manto negro, negre 2021 han obtingut sengles medalles d’or. És destacable haver aconseguit aquesta fita entre les més de 14.400 mostres d’una quarantena de països de tot el món, presentades al concurs que ha tengut un jurat format per 400 professionals. El Berliner Wine Trophy s’ha convertit en la competició de vins més influent d’Alemanya, a més de ser el concurs internacional de vins més gran del món sota el patrocini de la OIV i la UIOE. El BWT reuneix cada any a coneguts productors i distribuïdors de tot el món.

Dos vins, dos ors
Manto Negro negre 2021
- Tipus de vi: Negre sec
- Varietat de raïm: Manto Negro
- Criança: Botes de roure francès i acer inoxidable
- Sucre residual 1.0, acidesa total 4,5 i alcohol 14,5 % vol
- Elaboració: Collita manual en poals de 6 kg amb selecció de qualitat i conservació en fred. Desrapat i maceració en fred.
- Fermentació a temperatura controlada amb llevats seleccionats en acer inoxidable a 17 °C.
- Envelliment parcial en botes de roure francès de tercer i quart ús per 8 mesos.
- Part de la producció envelleix en dipòsits d’acer inoxidable.
- Filtratge i embotellat en la propietat
- Notes de tast: De capa color robí lleuger amb rivets cireres. En nas notes de grosella, cirera i lleugeres espècies i mentolats que deixen en evidència la seva joventut. En boca un atac lleuger i sedós gràcies als seus tanins suaus i ben treballats gràcies a les botes de roure francès. Un final de boca sobre la fruita i tanins suaus que deixen al seu pas una sensació suau i harmoniosa

Cuvée #2 2018
- Varietats de raïm: 55% Cabernet Sauvignon i 45% Merlot
- Criança: 24 mesos de botes de roure francès
- Acidesa 5,9, Alcohol 14%, Sucre 1,4.
- Elaboració: Collita manual en poals de 6 kg. Conservació en fred. Desrapat i maceració en fred. Fermentació a temperatura controlada amb llevats seleccionats en acer inoxidable a 17 °C. Remuntat manual. Envelliment en botes de roure francès de primer i segon any per 24 mesos. Cupatge al final de l’envelliment.
- Filtratge i embotellat en la propietat
- Notes de tast: En nas elegants notes de fruits negres, espècies i bota que evolucionen a tabac. Un atac elegant on els tanins es llisquen en boca pel seu envelliment en lies i batonatge. Final de boca llarg ben equilibrat ple d’aromes evolutives entre pruna, pebre i torrats.

Son Juliana, alguna cosa més que un petit celler
Son Juliana és un celler 100% sostenible creat després de la passió per l’agricultura i el vi de Günther Stephan Zimmer que s’encarrega personalment del negoci juntament amb Rafael Montero. Rafa és responsable de la producció del celler i junts han creat una línia de vins per a apassionats a partir de nou varietats de raïm: Premsal, Moscatell, Chardonnay, Giró Ros, Manto Negro, Callet, Merlot, Syrah y Cabernet Sauvignon, que obtenen d’una vinya d’una extensió de 7 hectàrees plantades fa deu anys.
La finca, situada en el terme de Santa Eugènia, té també un miler de peus d’oliveres, de les varietats picual i arbequina amb les quals ja produeixen el seu propi oli.