Balears Vadevi
La taronja de Sóller, en el cor de l’acord entre la Cooperativa i Agromart

Agromart i la Cooperativa de Sóller han unit esforços per a comercialitzar les taronges i llimones de la Vall de Sóller. L’any passat l’experiència va ser tot un èxit i ja es van vendre uns 100 mil quilos de cítrics. Enguany, segons totes dues organitzacions, el objectivo està en 200 mil quilos i tant l’empresa de Porreres com la cooperativa de Sóller ho veuen factible. Així ho han comunicat, Rafel Figuera, cofundador de Agromart i Miquel Gual, president de la cooperativa sollerica.

Precisament Gual ha assegurat que l’acord amb Agromart “permet fer arribar les taronges a tots els mallorquins a través dels punts de venda d’Agromart”. La situació del sector de la taronja enguany, segons el propi Gual, es pot considerar de campanya normal però amb una qualitat bastant bona i respecte al preu es pot mantenir gràcies a iniciatives com la de Agromart que paga un plus d’entre 20 i 25 cèntims més que Mercapalma “fet que ha de reconèixer-se i agrair”.

La taronja de Sóller, famosa pel suc i la dolçor/Cedida

La importància de l’acord no és només per a la present campanya sinó pensant en els pròxims anys. “Si ara estem sobre el milió de taronges en els pròxims anys podem estar entorn als tres milions i mig o quatre i per tant es tracta d’establir contactes comercials i un dels millors és amb Agromart” ha afegit Gual.

Per la seva part Rafel Figuera ha assegurat que “les bases de l’acord segueixen la filosofia de l’empresa que és promocionar el producte local i, el cas de la taronja de Sóller, és un producte exquisit. Enguany podem doblar la venda, passar de 100 mil a 200 mil”. Agromart assegura que enguany s’espera una bona temporada ajudarà aconseguir els objectius. Figuera ha recordat els nombrosos acords amb petits productors de Mallorca, que junts poden sumar uns 100 mil quilos, però que ha valorat molt positivament per la transcendència que té a l’hora d’ajudar al sector primari i continuar apostant pel producte local i quilòmetre zero.

El volum de producció de la cooperativa de Sóller quant a cítrics aquesta entre el milió i milió i mig de quilos i l’exportació està sobre el 70% sent Alemanya el principal país receptor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa