Les Festes des Vermar de Binissalem fan les primeres passes. Avui s’ha complit amb un dels rituals previs habituals, que és baixar a Palma a i convidar les autoritats a participar-hi. A primera hora del matí, el batle de Binissalem Víctor Martí, i la colla de Vermadores i Vermadors d’enguany, encapçalada per la vermadora major, Clàudia Ripoll, han anat al Consolat de Mar a veure a la presidenta del Govern, Margalida Prohens. Com és tradició, se li ha lliurat un obsequi i el cartell i el programa de les festes d’aquesta edició, que fa 57.

També han visitat la seu del Consell de Mallorca, on han convidat el president Llorenç Galmés, a sumar-s’hi a la festa en l’edició d’enguany. El president Galmés ha obsequiat cada un dels vermadors amb una serigrafia de Robert Ferrer i Martorell. Galés ha agraït la convidada i ha destacat la tradició arrelada de la Festa des Vermar a Binissalem. En aquest sentit, ha afirmat que “formen part de la nostra història, de la nostra tradició i que representen un passat i un present agrícola i vitivinícola que ens recorden d’on som i d’on venim”.

També han passat per l’Ajuntament de Palma, on els ha rebut el batle Jaime Martínez i els representants dels distints grups municipals.

Un programa ple de cites imprescindibles amb la tradició
Les activitats comencen demà, dia 6 i inclouen els tradicionals actes participatius amb alguns dels més populars com és el cas de la desfilada de carrosses, la festa des fideus de vermar, el concurs de trepitjar raïm i el de gloses, la correguda de botes, el tast de vins, la batalla de raïm i el sopar a la fresca. Les festes tindran el seu moment àlgid el darrer cap de setmana de setembre, dissabte 23 i diumenge 24.
El batle de Binissalem, Víctor Martí, diu que “el que representa sa vermada, és un passat i un present agrícola i vitivinícola, on la innovació i la tradició s’agafen de la mà, per avançar junts i guanyar de manera merescuda un buit en el difícil món del vi, per sort, els nostres pagesos i cellers tenen ben clar que l’èxit no té dreceres i que per a continuar endavant es requereix la feina diària, ells saben que res és gratuït, i així d’aquesta manera ens assegurem que el nom del nostre poble continuarà estant al lloc que es mereix… si escoltam d’on venim i miram com hi hem arribat, l’èxit està assegurat.”
En l’organització, fent costat a l’Ajuntament, hi participen els cellers del poble: José L. Ferrer, Vins Nadal i Can Verdura, Biniagual i Sa Cabana.