El xarcuter català assentat a Mallorca Xesc Reina ho ha tornat a fer. Aquests dies ha tornat a recollir un altre guardó que reconeix la seva trajectòria com a innovador gastronòmic. Es tracta del premi Serondaya en la categoria de Gastronomia, lliurat a Mieres, Astúries. A l’acta del jurat es diu que el trien per “haver ampliat l’univers gastronòmic i innovat de manera exitosa i constant”.

La revolució de la xarcuteria tradicional
Reina que té carta de mestre artesà de les Illes Balears i també de Catalunya, ha anat recollint premis aquí i fora per la seva creativitat, de moment, sense límits ni fronteres que li ha permès anar transformant productes tradicionals, com la sobrassada o la botifarra amb nous ingredients i aplicacions gastronòmiques fins ara insospitades. Amb una intuïció que neix de la seva imaginació i bon paladar, reconeix que no li costa gens de pena imaginar aquestes noves creacions xarcuteres per les quals ja és conegut tant a Mallorca com a Catalunya, però també fora de les nostres fronteres.
Xesc Reina ha reconegut que aquest premi que recollia a Mieres aquesta setmana passada, tot i ser petit, li fa una il·lusió especial per què diu, a un li agrada que li reconeguin la feina a casa i també fora.