Balears Vadevi
El XXXè Concurs de Porc Negre ret homenatge a Tomeu Torres

El Dijous Bo 2023 ens ha deixat una bona col·lecció de premiats al XXX edició del Concurs Morfològic de Porc Negre Mallorquí. No ha estat una edició qualsevol, ja que se li ha volgut donar tota la importància que aquests trenta anys de feina signifiquen en la recuperació d’aquesta raça que encara no ha consolidat la seva recuperació.

Per la seva feina incansable, per l’entusiasme i per ser la cara més popular d’aquest sector dels criadors de Porc Negre Mallorquí, l’organització del Porc Negre ha volgut distingir amb un guardó especial a Tomeu Torres, de la finca de Son Rossinyol de Sineu, que ha dedicat la vida a difondre els valors d’aquesta raça i la necessitat de mantenir-la ben viva. Ara el seu fill Joan Miquel Torres continua la tasca duta a terme pel seu pare.

Miquel Seguí, un pagès jove que ja ha vist reconeguda la seva vàlua/Cedida

També s’ha lliurat un reconeixement especial Toni Seguí de la finca ecològica Son Jover que ha estat distingit enguany amb el Premi Nacional de Joventut de Medi Ambiente.

Uns premis que reconeixen el bon nivell dels criadors

Els premis es lliuraren a la plaça del Bestiar, com és habitual i on es fa la mostra d’animals, una de les més populars i visitades de la fira de les fires de Mallorca. El premi especial ha estat per a Biel Morell de Son Grau. Biel Torrens de Cas Gorrió ha estat distingit amb el guardó a la millor presentació.

Els premis han reconegut la bona feina feta com la de Biel Torrens de Ca Es Gorrió/Cedida

En la categoria de porcastres, el primer premi ha estat per Miquel Rigo de Son Pau mentre que Pere Antoni Company de Tagamanent s’ha emportat el segon premi, que ha recollit Maria Company. En la categoria de verretell, el màxim guardó ha estat per Miquel Rigo mentre que el segon lloc ha estat per Maties Ramis. Biel Company de Tagamanent s’ha emportat el primer premi en l’apartat de truges i Pep Martorell del Rancho Grande ha quedat en segona posició. En la secció de verro, Biel Company ha tornat a pujar al podi mentre que Miquel Rigo ha conquistat el segon premi.

Més notícies
El Dijous Bo amb els carrers pels de gent , una imatge que esperaven els inquers des de feia dos anys/Cedida
‘Dijous Bo’, el millor aparador del sector agroalimentari de Mallorca
Inca se va omplir de gom a gom en la retrobada de la fira de les fires per donar suport al producte local
Aquesta serà l'edició de rècord de participació de cellers a la Nit del Vi/Ajuntament d'Inca
La Nit del Vi d’Inca, el millor preludi del ‘Dijous Bo’
Arriba a la sisena edició amb la participació de 21 cellers de tota Mallorca i un centenar de referències

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa