Balears Vadevi
El formatge de Maó tanca el 2022 amb balanç positiu i increment de vendes

La venda i comercialització del formatge DO Formatge Mahón-Menorca es consolida i incrementa un 6% les vendes respecte al 2021. Així ho han compartit en roda de premsa el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, el president del CRDOP Formatge Mahón-Menorca, Bosco Triay, i la gerent del CRDOP, Piedad López, durant la presentació dels resultats de 2022.

Pastrana valorava els resultats tot destacat que “malgrat les dificultats existents després de la sortida de la pandèmia i actualment amb la inflació de preus, és una gran notícia que la DO Formatge Mahón-Menorca gaudeixi d’aquests resultats”. I afegia: “des de l’administració pública seguim donant suport a través de l’acord PROVILAC i els ajuts directes al Consell Regulador per continuar impulsant un sector estratègic per l’economia de la nostra illa i que forma part de la nostra història i identitat”.

Cal recordar que per l’any 2022, el Consell Insular, amb la col·laboració del Govern balear, va augmentar els ajuts destinats a l’acord PROVILAC passant dels 80.000 als 300.000 euros.

El Consell Regulador compta amb 46 formatgeries inscrites, de les quals 40 són artesanes. Durant el 2022, van produir un total de 3.427,76 kg de formatge Mahón-Menorca, dels quals es van comercialitzar 2.516,41 kg. Així, el valor del formatge venut suposa un valor de 23,9 milions d’euros, repartits entre les 37 empreses que comercialitzen el producte.

Presents a més de 50 països, però Balears segueix sent el principal mercat

Actualment, la D.O.P. formatge Mahón-Menorca està present en 51 països. Cal destacar que en el 2022, el 13,74% del total de la comercialització es van destinar a mercats internacionals, dels quals el 36% es va exportar als Estats units, seguit d’Alemanya (10%) i el Regne Unit (10%). Així i tot, les Illes Balears segueix sent el principal mercat del nostre formatge amb un pes del 66%.

Les dades anuals mostren una clara recuperació de la comercialització respecte a l’any anterior a la pandèmia, igualant pràcticament els resultats – 2.513,06 kg comercialitzats l’any 2019 pels 2.516,41 kg l’any 2022.

Més notícies
Les vaqueries de Mallorca caminen lentament cap a la desaparició empeses per una situació econòmica insostenible/Cedida
Ramaders de boví de llet, disposats a donar batalla des de la cooperativa
Inspirats amb el Provilac de Menorca, volen aprofitar la darrera oportunitat per mantenir viu el sector a Mallorca
El sector lleter de Menorca està patint situacions complicades des de fa uns mesos | Foto: Coinga
Els productors menorquins reben de mitjana 12 cèntims més pel litre de llet
Des que es va activar el pla Provilac l'any 2021, el preu mitjà del producte ha passat dels 0,3 euros/ litre als 0,42

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa