Receptes

Els pebres torrats 'fan estiu', com la llampuga/Cedida

Trempó de pebres torrats amb llampuga, recepta de Tomeu Arbona

Comparteix
Cuina de temporada, saludable i de proximitat amb la llampuga com a estrella indiscutible
Com fer uns amargos típics de les Balears | MJ Amengual

Recepta | Amargos, uns pastissets d’ametlla, clara d’ou i sucre

Comparteix
Són postres molt tradicionals a Mercadal de Menorca, que històricament es feien per Nadal, però ara es preparen durant tot l'any
La coca de patata amb pebres torrats combina dos tipus de dolç que es transformen en una delícia pel paladar/Cedida

Coca de patata amb pebres torrats de Tomeu Arbona

Comparteix
El mestre cuiner i pastisser ens acosta una de les receptes incloses dins el llibre "Diari de l'expedició santanyinera al voltant de Mallorca, 1899"
Plat de marrania | MJ Amengual

Recepta | La marrania menorquina

Comparteix
Un plat estiuenc que reuneix el millor de l'horta d'estiu, ingredients senzills a l'abast de tothom
L'escabetx de rajada, una recepta per tot l'any, que agrada especialment a l'estiu/Catalina Portall

Escabetx de rajada i Barros de Cecili, un maridatge en just equilibri

Comparteix
La recepta d'aquest plat de Catalina Portell posa el repte al sommelier Toni Fernández a causa del vinagre
La coca d'albercoc és la reina de les postres d'aquest temps/Artà Plat a Plat

És temps de coca d’albercocs i vi dolç de Can Axartell

Comparteix
La fruita de temporada que indica el sus de l'estiu per excel·lència, protagonista de la recepta d'Artà Plat a Plat
La coca de Sant Joan, un 'must' de la festa i de la Revetlla | Foto: MJ Amengual

Recepta | Coca de Sant Joan, les postres imprescindibles per la Revetlla

Comparteix
Segons marca la tradició, la coca ha de tenir una mida determinada, el doble de llargada que d'amplada, i els angles arrodonits per mantenir la mateixa proporció entre el dia i la nit de Sant Joan
Ses Platgetes Foto: Consell de Formentera

Un plat en la memòria formenterera: eriçó amb patates i pebrot

Comparteix
En la Formentera preturística la ingesta de carn era un fet relativament ocasional i el sofrit d'eriçó suposava una bona dosi de proteïna a l'abast
El pastís és molt senzill de fer i demana ingredients habituals que tenim a casa | Foto: MJ Amengual

Recepta | Greixonera, un pastís eivissenc nutritiu i deliciós

Comparteix
És molt senzill d'elaborar i demana ingredients habituals en totes les cuines
L'oliaigua és un plat típic i tradicional menorquí | Foto: MJ Amengual

Recepta | Oliaigua, una sopa de pagès típica de Menorca

Comparteix
L’elaboració pren el nom de la barreja d'ingredients que el componen: l'oli i l'aigua