Receptes

La presència de la sobrassada és el toc especial de la coca de Sant Antoni/Cedida

Recepta | Coca de Sant Antoni, maridada amb el Veritas Brut Nature Rosat

Comparteix
Artà Plat a Plat i la revista Bellpuig ens acosten un dels dolços més esperats de la festa de les festes de la Part Forana
Recepta d'ous endimoniats | Foto: MJ Amengual

Recepta | Ous endimoniats

Comparteix
Aquesta creació és originària del sud dels Estats Units, però nosaltres hi hem afegit gambes, aconseguint un resultat ben bo
Sopa de galets | Foto: MJ Amengual

Recepta | Sopa de galets, un plat destacat dels menús de Nadal

Comparteix
L'origen prové de les famílies pageses que feien bullir els fruits de la collita i altres aliments que arreplegaven del rebost
La salsa de Nadal no falta mai a les taules de les Pitiüses | Foto: Turisme de Formentera

La salsa de Nadal, el sabor de les festes a Formentera

Comparteix
Hi ha tantes variants com cases: en algunes salses s'utilitza brou de corder, mel en comptes de sucre o s'hi afegeix sobrassada
Foto: Pep Pelfort

Recepta | Bombons de bolets

Comparteix
L'esclata-sangs i les cama-seques són les dues espècies més apreciades a Menorca, possiblement per la influència provençal de finals del XVIII i principis del XIX
Plat de frita de Freixura | Foto: MJ Amengual

Recepta | Plat de frit de freixura

Comparteix
Segons l'estació de l'any en què es prepari, encara que l'ideal és servir-la a l'hivern, es poden fer servir unes verdures o altres
Calamars amb sobrassada | Foto: Maria Jose Amengual

Recepta | Calamars amb sobrassada

Comparteix
A la gastronomia de les Pitiüses hi ha moltes receptes que porten aquest producte de mar entre els seus ingredients
Flaó eivissenc | Foto: M. J. Amengual

Recepta | Flaó, unes delicioses postres de la rebosteria eivissenca

Comparteix
Tradicionalment, ha estat una preparació típica del Diumenge de Pasqua, però actualment es consumeix durant tot l'any i es pot trobar a la carta de qualsevol restaurant
Amanida de crostes, un plat típic de la gastronomia de les Pitiüeses | Foto: MJ Amengual

RECEPTA | Com fer l’amanida de crostes, el plat tradicional de les Pitiüses

Comparteix
Es fa amb ingredients humils i demana una preparació senzilla, però el resultat és deliciós i es pot servir tant per acompanyar carns com peixos
Amanida de cigrons, un dels plats frescos de l'estiu | Foto: M.J.A

Recepta d’amanida de cigrons, a l’eivissenca

Comparteix
A Eivissa, l'horta d'estiu proporciona molts productes que són perfectes per a preparar-ne