Balears Vadevi
2Q Art Gallery aparella distintes expressions artístiques amb vi a Palma

El vi, ho hem dit en moltes ocasions, és molt més que una simple beguda fermentada. Té milers anys d’història, explica l’evolució humana des d’una mirada social, econòmica i fins i tot cultural. Avui, el seu vessant més cultural ens permet donar a conèixer una nova proposta que s’està coent a Palma.

2Q Art Gallery està a punt d’obrir portes a l’anomenada milla d’or de la ciutat, en ple cor de Palma (Passeig de Mallorca, 38); i amb la inauguració s’estrenaran tot un seguit de propostes en les quals el vi tindrà també un cert protagonisme. Eva Moreno Valiente, CEO de la galeria d’art contemporani, comparteix amb Balears Vadevi que la idea és organitzar “esdeveniments sensorials, sensitius i amb un punt emocional“, en els quals es maridaran diverses expressions artístiques. Es convidarà, doncs, a diversos artistes perquè exposin les seves obres, ells mateixos triaran la música per posar banda sonora a la trobada, i com a colofó de la festa, el vi, triat i seleccionat pel sommelier Daniel Arias, president de l’Associació Balear de Sommeliers i responsable de la distribuïdora Isla Catavinos.

Eva Moreno Valiente, en una imatge recent | Foto: cedida

“Maridatges experimentals i bojos”

“Volem donar via lliure a un maridatge experimental i boig“, apunta amb entusiasme Eva Moreno, i s’hi suma el sommelier qui entén que precisament el vi “ha de permetre potenciar encara més” tota l’experiència. La seva idea és que cada cop que hi hagi renovació a la galeria, hi hagi una renovació de les peces, mantenint això sí, la combinació i harmonia de tots aquests ingredients.

Eva Moreno porta vinculada amb el món de l’art des de molt petita, en moltes diverses disciplines. “Vaig anar per primer cop a l’òpera amb cinc anys”, confessa. I des de sempre ha processat un gran amor i proximitat per totes les expressions que l’acosten a totes les variades disciplines. Ara s’aventura amb la 2Q Art Gallery, i ho fa amb la il·lusió de compartir i generar experiències personals potents des del punt de vista emocional. “Volem connectar amb la gent, fer que quan entren a la galeria puguem generar un vincle real i emotiu amb tothom a partir de la combinació de tots aquests elements”.

El sommelier Dani Arias aportarà el coneixement dels vins als maridatges culturals | Foto: cedida

L’estrena, aquest 17 de març

La galeria i la primera exposició s’inaugura aquest pròxim divendres 17 de març i ho farà generant un Diàleg entre l’escultor Santiago Villanueva i l’artista Natalia Tyrer. “Serà un ball entre dues mirades, una conversa entre dos personatges diferents, que poden esdevenir complementaris”, detalla la responsable de la galeria. El diàleg tindrà com a fil musical un combo de clàssica i electrònica experimental i s’acompanyarà, en aquesta primera trobada, amb un xampany, el Thienot Brut Reserve, “un sorbo clásico per a una obra clàssica”, dirà en referència a l’escultor; i un Mezcal Unión per harmonitzar amb Tyrer i la seva visió més contemporània de l’art.

Cert que aquest maridatge més íntim tindrà lloc el dia de la preestrena, és a dir, un dia abans de la inauguració oficial, en una trobada dirigida exclusivament a col·leccionistes d’art; però les persones que vulguin gaudir de l’experiència, poden assistir a la inauguració el dia 17 i gaudir igualment de la suma d’art, artistes, música i vi durant una vetllada que s’allargarà entre les 19:00 h de la tarda i les 22:00 h de la nit.

Sigui com sigui, des d’Isla Catavinos han tingut clar la voluntat de sumar-se i ser part d’aquest projecte, i per això han esdevingut patrocinadors de la galeria. “Hem de ser transgressors i acostar el vi a expressions culturals, artístiques…”, comenta Arias. “Creiem que aquest tipus d’experiències deixen veure una altra cara dels vins, fets aquí o al món, i li donen un valor afegit que sempre intentem aportar des de la distribuïdora”, conclou.

Més notícies
La distribuïdora Isla Catavinos esdevé formadora oficial del WSET
Novetats i múltiples avantatges, al Club de vins de Catavinos
La distribuïdora ofereix activitats i descomptes especials per les persones a qui agrada gaudir del vi
El vi de Pla i Llevant acompanya la poesia i la gastronomia en els actes de la Setmana Cultural del Vi/Cedida
La Setmana Cultural del Vi harmonitza poesia, música i gastronomia
Ha estat el primer acte del calendari de la Confraria dels Tastavins amb el suport de l’Ajuntament i la DO Pla i Llevant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa