Mallorca

El 'Solete' de la Guía REPSOL pinta de groc dos centenars d'establiments de tot l'arxipèlag/Cedida

201 restaurants i bars de les Illes Balears llueixen el ‘Solete’ de Repsol

Comparteix
La Guía proposa fer el recorregut pels establiments seleccionats en cada una de les illes de l'arxipèlag
Un vi fet de Fogoneu i Giró Ros de les vinyes de Pere Calafat i Sebastià Ordines/ Margalida Calafat

2 Ases, el vi més irreverent de Jaume de Puntiró i 7103 Petit Celler

Comparteix
Una aventura de dos cellers santamariers que demostra que un i un fan més que dos
L'actor Toni Gomila talla el primer raïm a la vinya del celler de Toni Gelabert, a Mancor/Biel Modino

Toni Gomila, veremador d’honor de la DO Pla i Llevant 2025

Comparteix
L'actor manacorí va tallar el primer raïm per donar el sus a la verema d'enguany
El jurat s'ha vist amb feines per triar les millors tomàtigues per l'alt nivell de qualitat de les mostres presentades/Cedida

Deu anys cercant la millor tomàtiga del món

Comparteix
El X Certamen Internacional de la Tomàtiga de Mallorca valora 45 mostres de 8 categories procedents de diferents orígens
Fer el vermut és una experiència que associam també a un local determinat on aquest costum es converteix en una activitat plaent/Cedida

Tret de sortida als primers Premis Vinari de Vermuts de les Illes Balears

Comparteix
Aquesta iniciativa busca trobar els millors vermuts illencs però també reconèixer la qualitat de les empreses
Darrera la tesi hi ha 4 anys de feina de recerca que li han valgut un doctorat 'cum laude' a Andreu Mariata/Universidad de La Rioja

Andreu Mairata: “Els encoixinats orgànics són ‘millors amics’ de la vinya”

Comparteix
El jove doctor mallorquí per la Universitat de La Rioja sosté a la seva tesi que incrementen la sostenibilitat, milloren les propietats del sol i redueixen els efectes del canvi climàtic
Imatge del moment fundacional de l'Acadèmia de la cuina i el vi de Mallorca, l'any 1986/Cedida

L’Acadèmia de la Cuina, del Vi i de la Gastronomia es fa gran

Comparteix
L'associació que va néixer fa 40 anys inicia el procés de transformació en corporació de dret públic per servar les essències de la cultura gastronòmica de totes les Balears
Dionís, un personatge central en la història del vi i la religió/Cedida

Presència i significat del vi a les religions (II)

Comparteix
Apunts històrics al voltant del món del vi en un moment clau de redefinició del seu paper
Els Enofles continuen gaudint del favor del públic, cada vegada que fan la mostra de vi de portassa a la Rectoria de Binissalem/Cedida

‘Els Enofles de la Parra’ impulsen la vintena Mostra de Vi Casolà

Comparteix
La confraria binissalemera manté viva la tradició de fer vi a casa, vi de portassa i congrega fins a 40 referències
Els olis de la finca Treurer, d'Algaida, han aconseguit el reconeixement a la qualitat/TREURER

L’oli de Treurer fa repòquer d’ors als concursos internacionals

Comparteix
Ha aconseguit cinc medalles d'or en els concursos més prestigiosos del món