Balears Vadevi
Nadal a les Balears: els imprescindibles a taula

La panera de Nadal de Balears Vadevi s’ha anat omplint de productes i recomanacions de personalitats destacades que han compartit els seus imprescindibles. Avui, dia de Nadal, les unim en un mateix article perquè en tingueu la configuració completa.

“La panera de Nadal” ha de dur vi de Mallorca”, diu Marga Amat, directora de la DO Binissalem. “Arriben dies de comprar, cuinar, compartir i obsequiar (a altres) i d’obsequiar-nos, també, coses especials. Vestim les taules amb cura de cada detall, cuinam les receptes tradicionals, obrim els torrons i dolços nadalencs, casolans o els fets pels productors de sempre… Tot és bo, especial, tradicional i cultura i forma part de la nostra manera de ser! Seria una llàstima que tots aquests menjars no els acompanyéssiu de vins mallorquins“, dirà.

Toni Bennàssar, president de la DO Pla i Llevant, comenta que “Nadal és un temps molt especial, un moment per compartir amb la gent més pròxima: família i amics. I, també, amb aquells amb qui es comparteix feina durant tot l’any, els coneguts dinars d’empresa nadalencs. Es tracta de fer un téntol en les preocupacions del dia a dia”. Sigui com sigui, quan toca parlar de producte i panera, Bennàssar ho té clar: “Per Nadal, Mallorca a taula”, diu en relació a incorporar qualsevol producte fet a l’illa.

Dani Arias, president de l'Associació Balear de Sommeliers  | Cheshire Visual
Dani Arias, president de l’Associació Balear de Sommeliers | Cheshire Visual

El president de l’Associació de Sommeliers de les Illes Balears (ABS), Daniel Arias, ha omplert la seva panera de Nadal amb tot de vins i espirituosos fets a les Illes Balears. Troba que hi ha varietat i qualitat per triar. I fa una tria especial de vins per acompanyar cada àpat.

El president de l’ASCAIB, José Cortés, recomana que la panera dugui oli, ametlla, vi, mé i sobrassada. Producte emblemàtic de Mallorca. “Ara més que mai la meva cistella ideal m’agradaria que fos tota de producte local, per la qualitat del producte, per les seves connotacions i pel que significa ajudar en la promoció i divulgació del nostre producte, patrimoni de les nostres illes”, comenta.

El president del Consell Regulador de l’IGP Sobrassada de Mallorca, Andreu Palou: “A la nostra panera ideal d’aquestes festes no hi pot faltar la “Sobrassada de Mallorca de Porc Negre”. És suggestiu assaborir aquest producte exquisit i exclusiu de la nostra illa a un berenar a mig matí, estesa sobre uns canapès de pa mallorquí integral, acompanyant-la amb una copa de vi blanc merlot de la terra

Joan Mayol, president de la DO Oli d’Oliva de Mallorca: “Òbviament, una botella d’oli novell és imprescindible. L’aliment més saludable, que tot ho trempa! I si he de dir un vi que enguany tenc ganes que sigui a la panera de Nadal us diré el Monovarietal de Manto Negro de 2018 de 7103 Petit Celler, que ha estat tot un descobriment”.

El conseller del Consell de Mallorca Jaume Alzamora entén que “qualsevol producte de Mallorca que tengui la qualificació de DO, IGP, ecològica o artesana ha de ser a la taula de les celebracions de Nadal i pot ser un bon detall per regalar. Mallorca compta amb un sector productiu que treballa els productes amb garanties de ser de qualitat, sostenibles en el territori i que dona feina a milers de persones. Beure’ls, menjar-los i regalar-los aquestes festes pot contribuir a donar-los suport”.

Per acabar, Miquel Montoro, el pagès mallorquí, suma a les recomanacions amb una idea més original: regalar o plantar un arbre. “Regala vida”, deia en un vídeo recent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa